10 november 2016

Ouders met jonge kinderen zullen het beamen: je vakantiewensen en –eisen worden heel, heeeel, anders nadat je kinderen gekregen hebt. Kon je vroeger niet naar het schrikbeeld kijken van een duizend in een dozijn vakantiehuisje op een veldje met allemaal andere Nederlanders ergens aan een Spaanse Costa, nu weet je wel beter. Zo’n huisje is best wel gemakkelijk, want hé, denk jij dat al die rommel die we meezeulen in een tentje past? Of heb jij zin om van locatie naar locatie te reizen met je buggy, kinderstoel, 100-pak luiers en wat al niet meer? En wat te denken van op een hotelkamer zitten terwijl je kinderen in diezelfde ruimte moeten slapen? Vergeet het maar. Twee aparte kamers dan? Nee joh, veel te duur. De fantastische oplossing voor alle vakantiestress is: glamping!

Want waar een standaard camping met een animatieteam je stiekem toch nog wat schrik aanjaagt, is een glamping accommodatie als een oase aan de horizon. Origineel, leuk voor kinderen én ouders en ook nog eens van alle gemakken voorzien. Daarom zetten wij graag de leukste glamping accommodaties voor kinderen in Nederland voor je op een rijtje:

1. Camping de Koeksebelt
Wie heeft er als kind niet van gedroomd? Slapen in een boomhut kan bij Camping de Koeksebelt aan de Vecht, nabij Avonturenpark Hellendoorn. De unieke boomhut, op 3 meter hoogte, is geschikt voor 4 personen. Terwijl jullie vanuit de hangmat genieten van het uitzicht vanaf het zonovergoten terras, genieten je kinderen in het openluchtzwembad, op het voetbalveld, op de airtrampoline of bij de aquajump. Er staat zelfs een Canadese kano volledig tot jullie beschikking. En dat is nog lang niet alles.

2. Vakantiepark Beekse Bergen
Een ultra luxe, compleet ingerichte safaritent voor 6 personen aan de rand van het water en de bossen: de Big Five Safaritent met zijn veranda en ligstoelen maakt glamorous kamperen helemaal waar. Maar wat het feest helemaal compleet maakt, is gratis en onbeperkt toegang tot 7 attractieparken, waaronder Safaripark en Speelland  Beekse Bergen.

3. FarmCamps Breehees
Boer Sjef, boerin Maria en hun gezin runnen dit paardenpension en melkveebedrijf in Brabant. Kinderen mogen de dieren, waaronder de varkens Geer & Goor, zelf verzorgen en knuffelen. Ze kunnen er zelfs een boerenknechtdiploma mee verdienen. Je kunt er boerengolf spelen, met de kabelbaan over het erf glijden en vele andere leuke activiteiten doen. Oh ja, en de stoere en comfortabele safaritent voor 4-6 personen (50 m2) zorgt voor een echte glamping ervaring. Je hoeft niets meer mee te nemen. Zelfs een ontbijtpakket, boerenboodschappenkist of BBQ-pakket wordt aan de tent bezorgd.

4. Molecaten Park Hoogduin
Dit strandhuisje is er voor de echte design en strandliefhebber. Met een binnenspeeltuin, airtrampoline, bolderkarren en ‘Fun & Beach Sports’ zoals blowkarten hoef je aan vermaak niets tekort te komen. En het design strandhuisje met veranda voor maximaal 6 personen biedt een panoramisch uitzicht op zee.

5. Veluwecamping De Pampel
Wat zeg je? Slapen in een boomstam? Wat een beleving! In de holle boom kunnen 2 volwassenen en 2 kinderen op één bed slapen. In het verwarmde SaniPlaza kun je gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen en douchen onder een boom in het Spetterbos. Tijdens het hoogseizoen kun je een ontbijtje reserveren en profiteren van het animatieprogramma.

Ontdek deze en nog vele andere leuke glamping (kinder)accommodaties op Glampings.


Deel dit artikel online