04 maart 2007

Zuid-Afrika, 4 maart 2007

We lopen met onze backpack door de bossen van Sedgefield, een klein dorpje gelegen op zo’n 25 kilometer vanaf de Garden Route. De eigenaresse, een Amerikaanse vrouw van in de 40, loopt voorop. Vol enthousiasme vertelt ze over haar net geopende Teniqua Treetops accommodatie.

Ze heeft haar baan opgezegd en al haar spullen verkocht voor haar droom: het runnen van haar eigen eco-boomhutresort in Zuid-Afrika. Het land waar ze al jaren geweldige vakanties beleeft.

Na een korte heuvelachtige wandeling komen we aan bij ons verblijf: een boomhut, of eigenlijk een safari lodge op een platform tussen de bomen. Bij het openen van het tentdoek zien we een knus verblijf met een geweldig hemelbed. De keuken is voorzien van handgemaakte houten kasten, met een geïntegreerd kooktoestel. Er is enorm veel oog voor detail met leuke accessoires en een natuurlijke én avontuurlijke uitstraling. Precies zoals ik het me van te voren inbeeldde.

Via de keuken en langs het hemelbed lopen we naar het balkon. Onze mond valt open van verbazing. Wow! Een geweldig uitzicht over de omliggende bosgebieden en heuvels. De zon, die bijna ondergaat, kleurt de lucht geel en rood boven de contouren van de bomen en het heuvelachtige landschap.

Rechts van de tent is het ietwat primitieve buitensanitair. Part of the experience. Maar links op het balkon wacht ons de grootste verassing: onze eigen bubbelbad, verwerkt in de balkonvloer. Dit wordt een geweldig verblijf.

De avond sluit voor ons af met een prachtige sterrenhemel, waar we voor het eerst de Melkweg helder kunnen zien. Met het geluid van de krekels op de achtergrond genieten we van de Zuid-Afrikaanse wijn die de eigenaresse voor ons heeft achtergelaten.

Mijn interesse voor glamping is geboren.