30 november 2016

Soms zijn het de vriendelijke mensen die je bijblijven van een vreemde plek, de rustieke dorpjes, het verrukkelijke eten of de prachtige natuur. Als je eens een bezoekje aan de Algarve hebt gebracht, dan weet je dat het moeilijk is om niet onder de indruk te zijn. Het zuidelijkste puntje van Portugal heeft het namelijk allemaal. Hieronder vind je de 10 mooiste stadjes die je écht moet bezoeken als je in de streek bent. Vamos!

1. Albufeira

Albufeira staat bekend als een jongerenbestemming, maar mag zeker niet worden overgeslagen. De populaire stad heeft een prachtig historisch centrum vol met kleine straatjes en oude huizen. Daarnaast grenst het direct aan het strand en biedt het een prachtig uitzicht op zee.

2. Faro

Cultuur snuiven doe je Faro, de hoofdstad van de Algarve. Vanwege haar rijke historie vind je hier een tal van bezienswaardigheden, zoals de prachtige Igreja da Sé kathedraal. Maar ook natuurliefhebbers kunnen hier hun lol op, want ten zuiden van Faro bevindt zich het natuurgebied Parque Naturel de Ria Formosa, vol met eilandjes en lagunes.

3. Lagos

Een andere bestemming die erg in trek is, is Lagos. Deze stad wordt gekenmerkt door haar relaxte sfeer en kent veel leuke winkels en gezellige kroegen. Daarnaast kun je vanuit Lagos uitstekend boottochtjes maken naar de omliggende grotten en zijn er soms zelfs dolfijnen te spotten.

4. Vilamoura

Vilamoura wordt ook wel het Monaco van Portugal genoemd, vooral vanwege haar luxe jachthaven. De stad is met name een recreatieoord, maar vanuit de haven kunnen er ook verschillende boottochtjes worden gemaakt die zeker de moeite waard zijn.

5. Portimão

Portimão is een vissersstadje in het westen van de Algarve en staat voornamelijk bekend om haar visserij. Visliefhebbers komen hier voor het ruime aanbod aan visrestaurants en de dagelijkse vismarkt, die wordt gehouden aan de voet van de brug.

6. Tavira

Deze oude stad aan de rivier de Gilão heeft nog sporen van de Romeinse bezetting. Tavira bestaat uit twee gedeeltes, die met elkaar worden verbonden door een oude Romeinse brug. Ook is het populair onder toeristen vanwege de ruïnes van een oud kasteel dat nog steeds te bezichtigen is.

7. Armação de Pêra

Voor één van de mooiste stranden ter wereld moet je naar Armação de Pêra. Het strand bevindt zich iets buiten het stadje, in het natuurgebied Coraçao do Mar. Helderblauw water, witte zandstranden en indrukwekkende rotsformaties maken dit strand een waar paradijs op aarde.

8. Lagoa

Gelegen op een heuvel, middenin de wijnstreek van de Algarve ligt Lagoa. Hier breng je de dag door met een wijnproeverij of breng je een bezoekje aan één van de vele bezienswaardigheden in de buurt van Lagoa.

9. Sagres

Sagres is gelegen op het meest zuidwestelijke punt van de Algarve en werd vroeger als het ‘einde van de wereld’ beschouwd. Veel toeristen komen hier om het oude fort en het nationale park te bewonderen, maar eigenlijk is alleen het fantastische uitzicht al een bezoekje waard.

10. Monchique

Deze stad ligt hoger dan de meeste dorpen in de Algarve, en iets verder landinwaarts. De weg naar Monchique kronkelt door een prachtig groen landschap, vol met sinaassappel-, bananen- en olijfbomen. De stad zelf staat vooral bekend om haar natuurlijke bronnen. Een bezoekje aan het kuuroord mag dan ook zeker niet aan je reis ontbreken.

Overnachten in de Algarve doe je natuurlijk in een glamping accommodatie. Op onze website vind je diverse glamping accommodaties aan zee en landinwaarts, die nu te boeken zijn voor jouw roadtrip door Portugal!