We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee met ons bezoek aan FarmCamps Noorderwaard op Texel.
Wie, wat, waar?
Voor één van de nieuwste locaties van FarmCamps reisden we af naar hét vakantie eiland van Nederland: Texel. Om precies te zijn naar het plaatsje Oosterend dat in het noordoosten van het eiland ligt, op loopafstand van de Waddenzee en tussen twee natuurgebieden in. FarmCamps Noorderwaard ligt op de bloembollen boerderij van Alphine en Hans die sinds dit jaar ook hun eigen FarmCamps runnen.

Het vakantiegevoel begint al met de overtocht vanaf Den Helder naar Texel. De korte maar (voor ons) bijzondere vaartocht zorgde voor een extra beleving tijdens de reis naar onze bestemming. Zelf pakten we de boot op vrijdagmiddag, helaas tijdens een flinke stortbui waardoor we niet buiten op het dek van het uitzicht konden genieten. Mijn zus zou echter later aansluiten met haar kinderen (4 jaar en 14 jaar) en had meer geluk met het weer tijdens de overtocht.
Onze kampeerervaring
Bij aankomst op de boerderij maakten we gelijk kennis met de boerderijhonden Joep en Boris die al snel in de gaten hadden dat we boodschappen hadden gedaan. Regelmatig kwamen ze even polshoogte nemen als we naar de tent liepen of gingen eten. Verder wonen er op de boerderij konijnen, drie paarden (waarvan één pony), kippen, twee hamsters, geiten en schaapjes. Later zouden we met de hele beestenboel kennismaken tijdens het voeren van de dieren.
De zeer vriendelijke boer Hans verwees ons naar onze luxe Barntent ‘Anna’ op het veld. De tent is splinternieuw, ruim opgezet en heeft zelfs de beschikking over een groot bad. Naast een zithoek vind je er een eettafel, een tweepersoonsbed en een stapelbed. Via het stapelbed kun je een verdieping hoger klimmen, waar nog een tweepersoonsbed te vinden is. Leuke opzet voor de kids! De keuken is voorzien van een vaatwasser en een zeer goede koffiemachine, die ik als koffieliefhebber zeker kan waarderen. Het plateau voor de tent beschikt over twee stoelen, een kachel en een barbecue. Ook staat er een picknicktafel en aan de zijkant van de tent kan een hangmat worden opgehangen.
Verder is er (snel) gratis WiFi op de locatie. Enerzijds wil je tijdens je vakantie natuurlijk offline zijn, maar bij een langer verblijf is het toch prettig als je je e-mails kunt bijwerken of het een en ander kunt opzoeken. In het gesprek met boerin Alphine gaf ze ook aan dat er vaak zelfstandig ondernemers met hun gezin langskomen, dan is het wel prettig als ze de belangrijke werkzaken in de gaten kunnen houden. Ik kan me daar wel in vinden.
Helaas moesten we het verblijf op deze locatie gelijk testen op ‘slecht weer vermaak’ aangezien het de hele vrijdag bleef regenen. Vooraf hadden we hier al rekening mee gehouden door alle ingrediënten om in de tent te kunnen koken al mee te nemen. Hierna probeerden we het Texelse speciaalbiertje ‘Skuumkoppe’ uit en maakten we gebruik van de spellenkist die in de tent is te vinden. Bij het zien van de klassieker Toren van Pisa was de keus snel gemaakt. Het werd een nostalgische spelletjesavond, wat voor mij al een eeuwigheid geleden was, maar daarom zeker niet minder leuk.
De volgende ochtend kregen we een rondleiding over het terrein en inzicht in de werkzaamheden van het grote familiebedrijf. Naast tulpenbollen verbouwt boer Hans ook tarwe en gerst. Gerst dat wordt gebruikt voor het biertje van de avond ervoor: Skuumkoppe. Dichter bij de bron zitten kan niet. Verder zijn we de boerderijwinkel ingelopen waar werkoveralls te krijgen zijn voor de kids. Ze kunnen hier hun Boerenpaspoort halen door het voltooien van verschillende opdrachten. Daarnaast kun je er de belangrijkste levensmiddelen krijgen, maar ook een BBQ-pakket, marshmallows en zelfs boerderij boxershorts kopen! In de toekomst wil Alphine nog meer producten uit de regio gaan aanbieden. Erg ideaal zo'n winkeltje, aangezien we er al vrij snel achter kwamen dat we een aantal zaken vergeten waren mee te nemen. 
Ondanks dat het nog erg bewolkt was zijn we op zaterdag toch een frisse neus gaan halen. Na slechts 10 minuten lopen ben je namelijk al bij de Waddenzee en kun je heerlijk uitwaaien. Hollandser kan het landschap niet worden met uitzicht over water, molens, akkervelden, dijken en schaapskuddes. Bij terugkomst van onze wandeling waren ook mijn zus en haar kids gearriveerd. De jongste kon niet wachten om zijn bed te reserveren in de ‘zolder’ van onze Barntent. De oudste, die aanvankelijk zijn bedenkingen had bij dit weekendje weg, vond al snel zijn plek op de trampoline die het middelpunt vormt van het terrein. Toen later op de dag de zon doorbrak kwamen ook andere kinderen naar buiten om gebruik te maken van het speelveld en de trampoline. De dag werd afgesloten met een barbecue en marshmallows die we roosterden in de houtkachel, waardoor we tot laat in de avond buiten konden zitten.
Ons oordeel 
Boerderij Noorderwaard beschikt over goed verzorgde glamping accommodaties die met de toevoeging van het FarmCamps concept zorgen voor een uniek verblijf op het prachtige eiland Texel. Gezinnen met (jonge) kinderen, zullen zich hier prima vermaken door de aanwezigheid van de speeltuin, dieren en de trampoline. In de omgeving valt voldoende te beleven en de locatie leent zich prima voor het ondernemen van activiteiten op het eiland. Denk hierbij aan een bezoek aan Ecomare, waar je zeehonden en bruinvissen kunt bekijken of het beklimmen van een echte vuurtoren op het strand. De natuurliefhebber heeft volop mogelijkheden voor het maken van fietstochten en (strand)wandelingen, bijvoorbeeld in Nationaal Park Duinen van Texel. Bekijk de sfeerimpressie van ons bezoek hieronder!

Wat kost een verblijf?
Voor een vergelijkbaar weekendverblijf in een luxe Barntent op FarmCamps Noorderwaard in juli betaal je € 430 (o.b.v. 4 personen).

Ook zin om luxe te kamperen?
Reserveer nu ook jouw verblijf bij FarmCamps Noorderwaard op Texel.


Deel dit artikel online