02 december 2016

Zijn de koffers gepakt en zit de vakantiestemming er goed in? Dan ben je al een heel eind! Maar voor je eerste glamping avontuur hebben we nog een paar handige tips op een rijtje gezet. Zo ben je helemaal voorbereid en hoef je alleen nog maar te genieten. Laat die vakantie maar beginnen!

1. Bepaal wat het doel is van je vakantie

Heb je behoefte aan rust en privacy? Of ben je juist op zoek naar een accommodatie waar de kinderen met andere kinderen kunnen spelen? Ga je voor een sportieve vakantie? Of is het vooral belangrijk dat er een lekker zwembad is? Door van tevoren te bepalen wat je uit je vakantie wil halen, zorg je dat je vakantie precies wordt wat je er van verwacht.

2. Verdiep je in de omgeving

De ene glamping accommodatie is de andere niet: sommigen staan middenin de natuur, anderen vind je gewoon op een camping. Check van tevoren wat er te doen is of neem reisgidsen mee, zodat je niets hoeft te missen.

3. Check de weersverwachtingen

Je slaapt dan misschien niet in een koepeltentje, maar dat betekent niet dat het ’s nachts niet koud kan worden. Zorg dus dat je voorbereid bent op de weersverwachtingen en neem bijvoorbeeld een extra plaid of een draagbare ventilator mee.

4. Houd insecten op afstand

Zorg dat je voldoende anti-insecten spray bij je hebt en neem ook verzachtende zalf mee voor het geval je toch gebeten wordt. Tip: maak je eigen anti-insecten kaars die lekker ruikt én er decoratief uit ziet.

5. Vergeet de essentials niet

De meeste glamping accommodaties zijn voorzien van een keuken en sanitaire voorzieningen, maar vergeet niet te checken of je toch niets mist. Kun je ‘s morgens niet zonder een verse kop koffie? Een percolator of een cafetière kan dan een echte lifesaver zijn en neemt niet veel ruimte in beslag.

6. Zorg voor voldoende vermaak

Waarschijnlijk ben je voornamelijk buiten, maar neem ook voldoende vermaak mee voor als het een keer wat minder lekker weer is. Lezen terwijl de regen op het tentdoek tikt of bordspelletjes doen bij kaarslicht hoort er namelijk ook gewoon bij.

7. Regel vervoer

Zeker als je midden in de natuur verblijft, is het handig om van tevoren vervoer te regelen. Omdat je zelf geen kampeerspullen hoeft mee te nemen, is het niet noodzakelijk om met een auto te komen. Het is dan wel slim om te zorgen dat je op de plek van bestemming een auto huurt of zorgt dat je fietsen hebt om boodschappen te kunnen doen en de omgeving te kunnen zien.

8. Neem makkelijke recepten mee

Hoewel het proberen van de lokale cuisine één van de leukste dingen van op vakantie gaan is, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker door toch wat ingrediënten van thuis mee te nemen. Al was het alleen maar zodat je zeker weet dat je ’s avonds marshmellows kunt roosteren en chocolademelk kunt drinken bij het kampvuur.

9. Zorg voor gezelligheid

Sfeermakers zoals een draagbare speaker of sfeerverlichting maken je glamping ervaring compleet. Tip: als er een plek is waar je een kampvuur mag maken, neem dan ook alvast je eigen aanmaakblokjes mee!

10. Maak ruimte in je koffer voor gemakkelijke schoenen

Voor buiten, maar ook voor binnen. Of je nu een wandeltocht maakt en stevige stappers nodig hebt of naar het toiletgebouw moet lopen en snel even wat aan moet schieten: zorg dat je comfortabel loopt.  

Ga je voor het eerst glamperen? Op onze website vind je een ruim aanbod aan verschillende soorten glamping accommodaties, waar voor iedereen iets tussen zit! Neem snel een kijkje en boek je eerste glamping avontuur direct.