Accommodatie aanmelden

De Kleine Pol - Zigeunerwagen, Safaritenten Gelderland

Otterlo, Nederland

  • Barbecueën toegestaan
  • Privé sanitair
  • Nederlandstalige eigenaar
  • Wifi (gratis)
Vanaf prijs per nacht ? 84,-
Bekijk website

Deel op social media

Uitgebreide omschrijving

Aan de rand van de Veluwse bossen vind je een bijzonder plekje. Hier kun je ongehinderd de zon zien opkomen boven het platteland van Otterlo. De glamping is omzoomd door houtwallen en geeft een doorzicht op de zonsondergang boven het bos van Wekerom. Met een drankje bij een vuurkorf, of loom liggend in een hangmat ervaar je de rust van het Veluwse platteland. Een beek stroomt bijna onzichtbaar langs het weiland en de zwaluwen bouwen ieder jaar hun nesten in de paardenstal.

De zigeunerwagen en safaritenten van De Kleine Pol

Toen Esther en Sander in 2002 De Kleine Pol startten, hadden zij niet kunnen vermoeden hoe razend populair hun Bed and Breakfast zou worden! Ze begonnen met een tweepersoonskamer en een aantal paarden in pension. Toen kwamen er ruiters logeren met hun paard, gevolgd door steeds meer gasten. Een originele pipowagen van rond 1950 werd naar Otterlo gehaald en opgeknapt en er kwam een blokhut voor twee personen met uitzicht op de weide. En vanaf de zomer van 2015 prijken er twee prachtige safari-lodges op het erf. Luxe tenten waarin je met vijf personen voorzien bent van ruimte, een eigen douche en toilet en complete keuken. Omgeven door stoer steigerhout en tentdoek, heb je op de grote veranda uitzicht op de weide met paarden. Paarden die je eventueel ook zélf mag meebrengen, daarvoor is ruimte beschikbaar. De Kleine Pol is ook geschikt voor grote groepen: de twee safari-lodges zijn samen af te huren voor groepen tot maximaal 10 personen en het erf is helemaal af te huren voor groepen tot maximaal 17 personen.

Veel fietsers, wandelaars en bezoekers van het Nationaal Park weten dit betaalbare adresje inmiddels te vinden. Het leuke is, dat voor het Bed and breakfast het ontbijt altijd in de pipowagen, blokhut of kamer bezorgd wordt. Of je geniet er buiten van, aan de picknicktafel naast de paarden, die gemoedelijk hun hooi eten.

De faciliteiten en omgeving van De Kleine Pol

’s Avonds kun je een vuurtje stoken of de barbecue gebruiken en in de omgeving kun je op loopafstand de blauwe bessenfarm of wijnhoeve `De Veluwe` bezoeken. Je kunt ook klimmen in het klimbos of kersen halen bij de aspergeboerderij met landwinkel.

Op vakantie wil je namelijk genieten. Dan moet je je nergens zorgen over hoeven maken. En dat is nou precies wat je ervaart op de Kleine Pol. Deze plek geeft je weer energie!

Getoonde prijs is gebaseerd op de prijs per nacht in het laagseizoen, op basis van een weekverblijf.

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen

Meer unieke accommodaties in deze regio