Accommodatie aanmelden
+-1 Foto's

Eselhof Daxstein - Glampinghutten in Beieren

94579, Duitsland

  • Barbecueën toegestaan
  • Privé sanitair
  • Aparte slaapkamer voor de kinderen
  • Eco-friendly
  • Kleinschalig park
  • Uitzicht
  • Veel privacy
Vanaf prijs per nacht ? 100,-
Bekijk website

Deel op social media

Uitgebreide omschrijving

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om met een ezel te wandelen? Of zelfs om met een ezel jouw vakantie door te brengen? Dan is het Eselhof Daxstein in het Beierse Woud precies wat je zoekt. Overnacht in een glamping hut en geniet van de natuur en dieren.

Glamping Hutten 

Ezel hut 

De uitrusting van de ezelhut is heel eenvoudig gehouden, omdat deze zich richt op wandelaars. Kom na een drukke dag tot rust en geniet van de stilte in het bos. Het biedt maximaal 2 volwassenen en 1-3 kinderen, die vanaf 8 jaar een unieke slaapzaal onder het dak kunnen bouwen. Het heeft 22 vierkante meter met een badkamer, een "enkele keuken" met gootsteen, 2-pits fornuis, waterkoker, koelkast en divers serviesgoed en kookgerei. De hut kan verwarmd worden met infrarood verwarming, dus ook op koudere nachten aan te raden. Houd er rekening mee dat Corona vereist dat je je eigen dekbedovertrekken meeneemt. Er zijn 2 dekens aanwezig.

Bos hut

Deze hutten zijn elk 16 vierkante meter groot en bieden plaats aan 1-3 personen. De boshut 1 heeft een tweepersoonsbed 180x200 en nog een matras. De boshut 2 heeft een bed van 160x200 m en nog een slaapbank. Met dezelfde apparatuur hebben de boshutten ook wifi (maar kunnen er storingen optreden doordat je midden in het bos zit). Honden zijn hier ook toegestaan.

Faciliteiten Eselhof Daxstein

Het absolute hoogtepunt van de boerderij zijn natuurlijk de geweldige viervoeters. Wil je alles weten over de wereld van ezels? Geen probleem, met de basiscursus ezel leert u alles over de oorsprong, het gedrag en nog veel meer. Hier heb je de mogelijkheid om slechts een korte tijd ezelwandelen te proberen, ook met een overnachting, maar zoals altijd bij ons voor twee met 2 ezels. Van ma-za. De basiscursus begint om 11.00 uur, gevolgd door een lunchpauze en daarna nog een onafhankelijke wandeltocht van 4-9 km (afhankelijk van de gekozen route) rond de ezelboerderij. De lange ronde is mogelijk in de zomer, maar je moet om 17.00 uur terug zijn op de ezelboerderij.
Nog meer leer je tijdens de glamping-etappetour met een ezel. Hier reis je al 2 dagen of langer met ezels. Je tocht begint altijd om 11.00 uur bij de ezelboerderij, deze duurt ongeveer 2 uur (mogelijk van maandag t / m zaterdag). Daarna maak je een kleine tocht van 2-3 uur naar een weiland bij de beek, waar je je kamp kunt opzetten en kunt overnachten in een herderswagen of in een van de boshutten bij de ezelboerderij. Er zijn comfortabele bedden, een keuken voor zelfvoorziening, een composttoilet en soms gewoon een beekje als badkuip, afhankelijk van naar welk station je gaat.
Op de tweede dag ga je op een cirkelvormige route (5-12 km afhankelijk van je keuze) terug naar de ezelboerderij of verder naar het volgende station met een hut of herderswagen. Op de ezelboerderij is weer een wasgelegenheid.
Het vriendelijke personeel behandelt graag de bagage, pakzadels zijn alleen beschikbaar voor ervaren ruiters of ezelwandelaars die ervaring hebben met zadels.
Je kunt het hele ding boeken van ma-za. Basiscursussen zijn niet mogelijk op zondag. Om zelfstandig een ezel te leiden is de minimumleeftijd 12 jaar. Houd er ook rekening mee dat er minimaal 2 personen moeten registreren.

Bijzonderheden

Zoals gezegd ligt de focus van de accommodatie met name op de ervaringen met de dieren. Je kunt rechtstreeks bij onze partner meer informatie krijgen.

De aangegeven prijs is gebaseerd op de prijs per nacht in het laagseizoen.

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen

Meer unieke accommodaties in deze regio