13 november 2017

We love Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, meest unieke en bijzondere kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee met ons bezoek aan Camping Weekend aan het Gardameer, een glamping locatie met zeer bijzondere safaritenten en lodges.

Wie, wat, waar?

Camping Weekend is een échte familiecamping, gelegen in het plaatsje San Felice del Benacio aan het Gardameer. Wanneer je arriveert bij de camping word je meteen begroet door een heerlijke lavendelgeur, op de achtergrond hoor je al kinderen rennen en spelen in de speeltuintjes en de temperatuur is heerlijk. Alle zintuigen geven op dat moment aan dat het vakantie is.

Deze terrassencamping heeft, zonder te overdrijven, alle faciliteiten die je maar nodig kunt hebben op vakantie. Zo is er onder andere een goed restaurant met traditionele Italiaanse gerechten, met genoeg keuze voor jong en oud. Het ruime zwembad heeft allerlei speelfaciliteiten, zie je jezelf al van een glijbaan afglijden met panoramisch uitzicht op het Gardameer? Het kan in ieder geval bij Camping Weekend. Let op: je moet wel verplicht een badmuts op. Bovendien is er een Adventurepark, een grote speeltuin in de schaduw, en er is een uitgebreid animatieprogramma van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Het Gardameer is een populaire toeristische plek, maar daardoor zijn er wel veel dingen te ondernemen. Onze aanrader: huur een bootje en waai uit op het Gardameer en meer aan bij een stadje om even lekker te lunchen. En als je dan toch in Italië bent; huur een Vespa en ga toeren!

Onze kampeerervaring

Deze camping is eigenlijk het paradepaardje van Vacanceselect, wat zeg ik, het paradepaardje van het Gardameer. Want op camping Weekend wordt er steeds gewerkt aan het verbeteren van de Glamping-ervaring. Ze hebben hier verschillende accommodaties, van een Airlodge tot aan een CubeSuite en van een luxe stacaravan tot aan een stoere Safari Lodge. En ik was de gelukkige om in laatstgenoemde te slapen.

De Safari Lodges staan wat hoger op de camping en liggen op kleine afstand van het restaurant, zwembad, winkeltje etc. Maar toch kan je hier in alle rust genieten van een glamping aan het Gardameer. De luxe safaritenten zijn speels gelegen in een soort parkje met veel bloemen en bomen. En toen ik voor de (nieuwe) Safari Lodge stond was ik onder de indruk van de grootte. Dus in alle enthousiasme liep ik snel naar binnen, en kwam ik erachter dat het een safaritent is met 2 verdiepingen, ideaal voor een gezin! De trap naar de bovenverdieping staat een tikkeltje in de weg, namelijk in het midden van de safaritent, maar na een tijdje wen je hieraan.

De safaritent heeft een complete keuken met afwasmachine en een grote koelkast met vriesvak. Het meest ideale aan overnachten in een glamping-accommodatie is dat je de beschikking hebt over een eigen badkamer. En de badkamer van de 5-persoons Safari Lodge beschikt over een heerlijke regendouche, toilet en wasbak. Slapen is ook een feestje, want je slaapt in een comfortabel bed met dik matras.

Wanneer je overnacht in een Safari Lodge is dit natuurlijk niet geluidsdicht, maar dat maakt kamperen juist leuk. En het mooiste aan de Safari Lodge op camping Weekend is dat je een enorm terras hebt. Picture this: het hele gezin in het zonnetje op het terras, terwijl je aan het barbecueën bent, op loopafstand van het Gardameer. En vergeet vooral niet te genieten van de prachtige zonsondergang.

Ons oordeel

Ben je op zoek naar een top Glamping-locatie, waar het warme zonnetje schijnt en waar het hele gezin zich zal vermaken? Ga dan naar Camping Weekend aan het Gardameer. De familiecamping is tot in de puntjes verzorgd en er hangt een zeer gezellige sfeer. Ik sliep in de luxe Safari Lodge, maar de keus is groot wat betreft andere glamping-accommodaties; van een romantische accommodatie voor 2 personen tot een unieke Airdreamer voor 6 personen. En mocht je even uitgekeken zijn op het mooie zwembad, het lekkere eten in het restaurant of het loungen op je terras, dan is er van alles te beleven rondom het Gardameer.