Accommodatie aanmelden

Glamping Spanje Glamping Spanje

De kilometerslange kustlijn maakt van Spanje een ultieme bestemming voor een strandvakantie. Kies voor de Costa Brava, Costa del Sol of Costa Dorada! Wandel hier over de boulevards, strijk neer op een gezellig terrasje en geniet van tapas en een verkoelend glas Sangria. In het zuidelijke Andalusië zal je verrast worden door de culturele steden, zoals Granada, Sevilla en Cordoba. Geniet van een luxe kampeervakantie door te kiezen voor Glamping in Spanje.

Populaire glamping regio's in Spanje

Landen
Deel op social media
Toon filters

Glampings Spanje

Als je luxe wilt kamperen, maar wel kans wilt maken op beter weer dan in Nederland, dan is Spanje wel één van de betere bestemmingen. Ook in Spanje vind je een comfortabele, Mongoolse yurt of een luxe safaritent. Wil je eventjes ver weg, maar toch in Europa blijven? Bekijk dan eens ons aanbod van glampings in Spanje!

Luxe kamperen op een glamping in Andalusië

Spanje is het land van de sangria en paella, maar ook van de flamenco en de siësta’s. Wil je wel een genieten van een rijke cultuur, en een heerlijke keuken, met een grote kans op goed weer? Dan moet je in het Zuid-Spaanse Andalusië zijn. Met Granada beschikt Andalusië over een historische stad die al bewoond werd in de achtste eeuw voor Christus. Je vind hier Universidad de Granada; een indrukwekkende universiteit die de stad tot een heuse studentenstad maakt met een bijbehorend nachtleven. In deze stad vind je vele oude gebouwen, waaronder het gigantische paleis Alhambra. In dit paleis, tevens één van de bekendste monumenten van Spanje, zie je nog veel terug van zowel de  Moorse als katholieke cultuur.

Granada ligt op meer dan 700 meter boven zeeniveau, aan de voet van het kilometers hoge Sierra Nevada gebergte, waar jaarlijks een gedeelte van de wielerronde ‘Vuelta’ plaatsvindt. Een gedeelte van dit gebergte behoort tot Nationaal Park Sierra Nevada waar je een grote diversiteit aan flora en fauna vindt. Dit komt door de vele hoogteverschillen. Er bevinden zich hier meer dan 2100 plantensoorten en meer dan 60 vogelsoorten, zoals de gier en de steenarend. Ook komen hier Spaanse berggeiten, dassen en vossen voor.

Het milde klimaat in Andalusië zorgt er voor dat je bijna het hele jaar door buitenactiviteiten kunt ondernemen, zoals golfen, wandelen, fietsen of zelfs duiken! Je vertrekt vanaf de Costa Tropical voor een schitterende snorkel- of duiktrip. Ook vind je in Andalusië vele pretparken en dierentuinen, waardoor er in deze streek genoeg te doen is voor jong en oud!

Luxe kamperen op een glamping Spanje begint op Glampings.nl!