20 april 2022

Met meer dan 1000 locaties op onze site en tienduizenden glampings wereldwijd is het duidelijk dat de Glamping trend enorm is gegroeid. Met het groeien van het aantal glampings komen er natuurlijk ook steeds meer unieke accommodaties bij. Zo vind je overal waanzinnige boomhutten, traditionele yurts, robuuste safaritenten en nog veel meer.

Er zijn zoveel bijzondere plekken om te ontdekken en unieke locaties waar je kunt overnachten. Dat maakt de zoektocht naar die perfecte droomglamping niet makkelijk! Heb je wat hulp of tips nodig? Naast de bijzondere plekjes in deze blog kun je voor wereldwijde reistips ook je hart ophalen bij Reisjevrij, een reisblog voor reizigers, door reizigers met complete reisroutes, roadtrips en reistips!

Wij reizen vandaag langs de negen - volgens ons - mooiste glampings ter wereld en nemen jou mee.

1. The Mirrorcube - Treehotel, Zweden
Stel je eens voor als je twee architecten loslaat in de Zweedse bossen? Nou, dan krijg je fantastische architectonische boomhotels als deze! Het architectonsiche duo creeërde samen met de drie beste architecten van Zweden het Treehotel. Een unieke plek midden in de natuur waar stress niet is uitgenodigd en je helemaal kunt ontspannen. Met onder andere een UFO, een Bird’s Nest en een ‘Dragon Fly’ in het park is de Mirror Cube toch wel het bijzonderst: gecamoufleerd door spiegelwanden is deze 12 meter hoog hangende cubus dé plek waar je een unieke ervaring zult beleven en een indrukwekkend uitzicht je adem beneemt!

Via Treehotel

2. Skylodge - Novanta, Italië (Toscane) 
Midden in het authentieke Toscaanse berggehucht ligt eco-glamping Novanta verscholen, een unieke glampinglocatie met brute accommodaties. De skylodge is daar één van: een kamer zonder muren, ramen of plafond, maar mét een groot tweepersoonshemelbed. Slapen onder de sterren krijgt hier een wel hele letterlijke betekenis. Het houten platform op palen, verheven boven op de grond, samen met het Italiaanse eten en de wijnen geserveerd op Novanta, zorgen voor het echte glamping gevoel.

3. Zigeuner Cabin - Blue Sky Center, VS (Californië)
Trek erop uit naar de deserts van Californië, waar je het indrukwekkende Blue Sky Center zult vinden. Een verzameling van waanzinnige Eco Hutten en zigeunerwagens. Het werk van de Cuyama community, die duurzaamheid en lokale boeren stimuleert, werpt zijn vruchten af. En met dat idee is het nog beter om de heldere sterrenhemel te bekijken en de desert te verkennen vanaf hier.

Via Jesus Frayre

4. Safaritenten - Boutique Camping Nono Ban, Kroatie (Brac) 
Op slechts 15 minuten rijden van de beste stranden van het romantische eiland Brac in Kroatië ligt Boutique camping Nono Ban. Hier is het genieten geblazen: want de luxe Bell tenten en de romantisch opgezette glamping is perfect om de unieke eilandsfeer te beleven. De rond het zwembad gedrapeerde tenten met een gemeenschappelijke bar en lounge gedeelte biedt je alles wat je nodig hebt.

5. Boomhut - Baumhaushotel Seemühle, Duitsland (Beieren)
Waar je als kind waarschijnlijk van droomde kan nu werkelijkheid worden: slapen in een echte boomhut midden in de bossen van het Duitse Beieren. Eenmaal de wenteltrap opgeklommen naar boven wordt je verwelkomt in een waar hotelappartement. Tussen de eiken- en beukenbomen heb je ook nog eens een schitterend uitzicht op het Spessart Natuurpark en de Waizenbach-vallei! Als dit geen wondertje is…

6. Dome - Ecocamp Patagonia, Chili
Door Travel+Leisure genomineerd als het beste hotel ter wereld mag het EcoCamp Patagonia in Chili zeker niet ontbreken op deze lijst. Bekijk het adembenemende uitzicht van het Torres del Paine National Park vanuit een indrukwekkende dome, waar je de wind langsheen hoort razen en een perfect zicht op de sterren hebt door het glazen plafond. Ontworpen met het idee om reizigers meer te verbinden met de natuur, zonder het achterlaten van een ecologische footprint, zijn deze domes perfect om de unieke ervaring van glamping te beleven.

Via Patagonia

7. Tiny House - Maasduinen, Nederland (Limburg)  
De mooist glampings ter wereld in Nederland kan niet? De Tiny Houses bewijzen het tegendeel. Alle luxe van thuis in een compacte smart home vindt je nergens behalve hier. Ook de indrukwekkende natuur van het glooiende Noord-Limburg en het park met luxe wellnessfaciliteiten en overige activiteiten dragen hieraan bij.

8. Luxe Lodge - Canonici Di San Marco, Italië (Venetië)
De lodges in het Italiaanse Canonici Di San Marco zijn werkelijk een lust voor het oog. Dit exclusieve resort biedt een oase van rust. In combinatie met de prachtige luxe tenten, waar met oog voor detail is gekeken naar de romantische inrichting, beleef je een waanzinnige unieke vakantie. En dat op maar 20 minuten afstand van Venetië!

9. Safaritenten - Signita Sabora Tented Camp, Tanzania
Midden in de haast onaangeraakte wildernis van Grumeti Reserves in het Noorden van Tanzania ligt Singita Sabora Tented Camp. Dat het hele fenomeen ‘Glamping’ hier bestond, voel je aan alles. De jaren ‘20 stijl draagt bij aan het nostalgische gevoel wat je krijgt als je over het ruige terrein midden in de Savanne loopt, tussen de zebra’s en giraffen. Gelukkig maar dat Signita de Afrikaanse wildernis beschermt zodat toekomstige generaties hier ook nog van kunnen blijven genieten.