Rijk aan geschiedenis, cultuur, natuur en - natuurlijk - lekker eten is Italië een prachtig vakantieland. En ook voor gezinnen is het land met haar ideale familiecampings, mooie locaties aan zee en kindvriendelijke mensen perfect. Maar dit ontdekken steeds meer mensen natuurlijk. Wil je dit jaar vakantie vieren op een écht bijzondere plaats in Italië, die nog niet ontdekt is door het massatoerisme? Of heb je Florence, Venetië en Rome wel gezien en op zoek naar een originele dagtrip? Bekijk dan snel deze 6 onontdekte pareltjes en best bewaarde geheimen van Italië!

1. Lake Como, Lombardië
Vergeet het Gardameer. Lake Como is de nieuwe plek waar je ultiem zult genieten van de zonnige temperaturen op het kabbelende water. En dat terwijl dit meer ook nog eens een rustige plek is! Het kleine plekje Torno is een little gem wat op een kleine veerboot-afstand verwijderd is van Como en ook zeker een must visit.

2. Lucca, Toscane
Een tripje maken om Toscane te ontdekken? Dan kom je al snel uit bij Pisa of Sienna, ook mooi! Daar niet van. Maar Lucca is veels te indrukwekkend om te missen. Vlakbij het drukke Florence is deze Italiaanse parel perfect voor een Toscaanse dagtrip. De historische gebouwen en kiezelstraatjes zijn afgewisseld met hippe rooftops en leuke winkeltjes. Lucca kun je het beste bekijken op de top van de Guinigi toren. Vergeet je wandelschoenen niet en bezoek deze toren in de ochtend, want na een klim van 230 treden zul je beloond worden met een prachtig 360 graden uitzicht over de stad.

3. Ravello, Almafi
Hands down voor dit sprookjesachtige dorp tegen de heuvel. Ravello is 3,5 meter boven zee niveau gelegen en staat bekend om haar indrukwekkende vergezichten over de Atlantische oceaan, haar perfecte limoncello en bijzondere wijngaarden.

4. San Gimignano, Toscane
Toen we hoorden dat San Gimignano de thuishaven was van ‘s werelds beste ijs, wisten we dat een bezoekje de moeite waard zou zijn. San Gimignano is één van de meest pittoreske locaties in Toscane. Zorg dat je een tussenstop bij Gelateria Dondoli maakt voor de bekende gelato!

5. Verona
Verona is misschien wel één van de meest ondergeschoven kindjes van Italië. Vlakbij het romantische neefje Venetië zul je niet zo snel denken aan een tripje naar Verona, toch is deze plek zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is even charmant en heeft een stuk minder toeristen!

6. Dolomieten
De Alpen zijn onder iedereen wel bekend, maar de Dolemieten in het noordoosten van Italië zijn misschien nog wel mooier. Marmolada op 3342 meter vormt het hoogste punt, maar er zijn nog 17 andere hoge pieken en ontelbaar mooie plekken die echt de moeite waard zijn. Ook in de zomer! Wat wij aanraden? Pak de auto en verken de bergen: stop bij de mooiste pareltjes onderweg zoals Sass Pardoi en Parco Naturale Adamello-Brenta.

Via Tom Archer