04 juli 2017

Als fanatieke reiziger heb je de LonelyPlanet en TripAdvisor app natuurlijk al lang op je telefoon geïnstalleerd. Maar dat is niet alles wat er te verkrijgen is op het gebied van reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een applicatie die je helpt bij het vinden van WiFi of een pinautomaat? Het bestaat allemaal, maar je moet het maar net weten. Daarom zetten wij vandaag 11 handige apps voor op vakantie op een rij. Let's go!

1. HERE WeGo
Download vooraf de kaart van je bestemming en bekijk deze tijdens je vakantie offline. Zo kost navigeren geen data en raak je nooit meer het adres van die leuke hotspot of must-see toeristische trekpleister kwijt.
2. Is dit ok?
Wat mag je wel en niet meenemen naar huis? Deze handige app van de Douane vertelt je precies welke regels er gelden op geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak, dieren, planten en nog veel meer. Ook buitenlandse valuta kun je met deze app heel makkelijk omrekenen.

3. Wiffinity
Met de Wiffinity app hoef je je op reis nooit meer zorgen te maken om je telefoonrekening. Zowel online als offline vind je gemakkelijk aangesloten WiFi hotspots in de buurt, zodat je geen roaming kosten hoeft te betalen.

4. PackPoint
Is inpakken je grootste nachtmerrie? Met de PackPoint app hoef je nooit meer iets te vergeten. Voer je bestemming in, de datum van je vertrek en het aantal nachten dat je wegblijft. De app vertelt je dan precies wat je mee moet nemen gebaseerd op de duur van je reis, de lokale weeromstandigheden en je geplande activiteiten.
5. Tipping Abroad
Hoe vaak moet je wel niet afrekenen in een restaurant en heb je geen idee hoeveel procent fooi gebruikelijk is? De Tipping Abroad app heeft niet alleen het antwoord op deze vraag, je kunt de app ook nog eens de exacte fooi laten berekenen door het af te rekenen bedrag in te voeren.

6. Trail Wallet
Wil je je uitgaven in de gaten houden? Download dan de app Trail Wallet. Deze gebruiksvriendelijke app houdt je dagelijkse budget in de gaten en vertelt je ook waar je meeste geld aan op gaat. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over je financiën en kun je optimaal van je vakantie genieten.

7. TripIt
Zeker als je meerdere bestemmingen bezoekt, is deze app een aanrader! TripIt combineert namelijk al je reisgegevens in één handig overzicht. Zo heb je niet alleen alle nodige informatie bij de hand, de app informeert je ook over veranderingen in je reisplannen.
8. Entrain
Als je veel reist, dan is het verschijnsel van jetlag je vast niet onbekend. Gelukkig kan dit voorgoed verleden tijd zijn met de handige app Entrain. Deze app gebruikt daglicht om je te helpen je sneller aan te passen aan een nieuwe tijdzone. Vul een paar simpele vragen in en Entrain vertelt je precies wat je moet doen om een jetlag te voorkomen.

9. Babelshot
Benieuwd wat er precies in het gerecht zit wat je zojuist hebt besteld? Neem een foto van de menukaart met de Babelshot app en je krijgt direct een vertaling te zien. Deze app werkt ook op andere geschreven teksten, zoals bijvoorbeeld straatnamen en verkeersborden.

10. Places Near Me
Benieuwd waar je de dichtstbijzijnde pinautomaat, tankstation of apotheek kunt vinden? De Places Near Me app geeft precies weer welke voorzieningen er bij jouw huidige locatie in de buurt liggen.
11. Been
Is je vakantie voorbij en weet je niet waar je naar toe moet? Houd bij in welke landen je bent geweest in de Been app en je weet precies hoeveel procent van de wereld je al hebt bezocht. Handig voor het plannen van je volgende trip! 

Wat jouw ultieme app voor op reis?


Deel dit artikel online