28 juni 2024

België is een droombestemming voor mensen die een actieve vakantie willen beleven. De prachtige natuurlijke landschappen, spannende activiteiten en iconische culturele bezienswaardigheden van het land maken het een ideale plek om nieuwe energie op te doen en je adrenaline te laten pompen. Er zijn genoeg dingen te doen in België, wat je interesses of conditie ook zijn. En met een huisje op een vakantiepark heb je het helemaal goed voor elkaar!

Wandelen

Een van de beste activiteiten voor wie op zoek is naar een uitdaging, is wandelen. De vele nationale parken, bossen en heuvels van België bieden
adembenemende uitzichten en een kans om in contact te komen met de natuur. De Ardennen, gelegen in het zuidoosten van het land, is een populaire bestemming voor wandelliefhebbers. Deze prachtige streek kenmerkt zich door glooiende heuvels en dichte bossen, perfect voor een dag- of meerdaagse trektocht. Het verkennen van de paden van de Ardennen biedt een unieke kans om de wilde dieren van de regio te zien, waaronder herten, zwijnen en verschillende vogelsoorten.

Kajakken en kanoën

Voor wie van het water houdt, zijn kajakken en kanoën uitstekende activiteiten. België heeft vele waterwegen, zoals de Maas, de Samber en de Lesse, om per boot te verkennen. Vooral de rivier de Lesse staat bekend om zijn opmerkelijke landschappen en uitdagende wateren. Het duurt ongeveer vier uur om door de rivier de Lesse te kajakken, en de beste tijd om dit te doen is van april tot september, wanneer het weer gunstig is.

Fietsen

Fietsen is een andere populaire activiteit in België. Het vlakke terrein van de staat maakt het gemakkelijk te doorkruisen, en de speciale fietspaden bieden je volledige veiligheid. De Vlaamse Ardennen, een regio ongeveer 20 km ten zuidwesten van Gent en 30 km ten zuiden van Brussel, bieden een opwindende fietservaring. Hier kunnen fietsers genieten van steile heuvels, geplaveide straten en prachtige landschappen. Daarnaast is de Ardennen de thuisbasis van het beroemde wielermonument, de Muur van Geraardsbergen, een bestemming voor veel fietsliefhebbers.

Rotsklimmen en abseilen

Als je een fan bent van adrenaline-pompende activiteiten, zijn rotsklimmen en abseilen activiteiten die het overwegen waard zijn. De prachtige kalkstenen kliffen en valleien van België bieden een fantastische kans voor zowel beginners als ervaren klimmers. De regio Ardennen is een uitstekende plek voor rotsklimmen en abseilen, met verschillende klimrotsen en klimclubs verspreid over het gebied. Er is zelfs een indoor klimhal in Brussel voor wie zich wil voorbereiden voordat je de natuur intrekt.

Kortom, België is een uitstekende bestemming voor een actieve vakantie, vooral de Ardennen. Of u nu houdt van wandelen, kajakken, fietsen, bergbeklimmen of abseilen, u zult genoeg mogelijkheden vinden om uw favoriete bezigheid te beoefenen vanuit uw vakantiehuis in de Ardennen. Met prachtige natuurlijke landschappen en een rijk cultureel erfgoed om te ontdekken, belooft België reizigers van over de hele wereld een geweldig avontuur te bieden.