30 september 2018

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar Adrenaline Check in Bovec, Slovenië!

Glamping in Slovenië

Wie, wat, waar?

Slovenië stond al erg lang op mijn lijstje om te bezoeken vanwege de vernieuwende glamping concepten (Slovenië is een voorloper op dit gebied). Maar ook wilde ik Slovenië bezoeken vanwege zijn unieke natuur: het land kent schitterende berggebieden, watervallen, adembenemende uitzichten, smaragdgroene rivieren en dichtbegroeide bosgebieden. De omgeving leent zich uitstekend voor avontuurlijke outdoor activiteiten zoals wildwater raften, kanoën, mountainbiken, hiking en canyoning. Met een verblijf in Bovec, waar ons Eco Resort Adrenaline Check is gelegen, bevind je jezelf in het centrum van de natuur én buitensport.

We sliepen in een ingerichte Soca Lean to Deluxe lodgetent van het Eco Resort van Adrenaline Check. De tent, geschikt voor 2 personen, is ruim maar simpel ingericht met handgemaakte meubels. We vinden er een bank, 2-persoonsbed, nachtlampjes (op zonne-energie) en een kast. De tent is door de eigenaar zelf ontwikkeld en opgebouwd van boomstammen gecombineerd met een wit tentdoek. De boomstammen geven de tent een robuuste en stoere uitstraling. Het veld waarop de glamping tenten zich bevinden is erg ruim. Je wordt hier omringd door de bergen, hierdoor heb je prachtig uitzicht vanaf de veranda. De tent beschikt niet over eigen sanitair, maar deze is op 50m afstand te vinden (zeer schoon).

Adrenalince Check

Adrenaline Check glamping

Adrenaline Check is ‘Eco’friendly’ en heeft een ‘laidback vibe’ zoals ze het zelf beschrijven op de website. En dit klopt helemaal, de zeer vriendelijke jongen achter de receptie lijkt geen stress te kennen en geeft ons bij aankomst gelijk een Sloveens biertje, inchecken kwam later wel. We namen plaats in de gezamenlijke ruimte, een soort open blokhut met gedeelde keuken, grote robuuste eettafels, hangmatten en in het midden een vuurplaats. Een heerlijke plek om te zitten en een makkelijke manier om contact te leggen met andere outdoor liefhebbers. De locatie is zelfvoorzienend, zo wordt stroom opgewekt met zonnepanelen en is er een eigen waterbron. 

Onze kampeerervaring

De weg naar Adrenaline Check was prachtig en geeft gelijk een goede indruk van de omgeving van Bovec. De locatie zelf straalt een en al rust uit en gaf ons gelijk het ultieme vakantiegevoel: hier zouden we het zeker naar ons zin hebben. De tent zelf is ruim maar simpel ingericht. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te nemen, het bed is opgemaakt en koken kan in de gezamenlijke ruimte. Je eten kan je kwijt op een eigen plank in de koelkast van de keuken. Het toiletgebouw en de douches zijn op 50 meter afstand te vinden. Daarnaast is er ook een buitendouche.

Adrenaline Check in Bovec Slovenië

We besluiten na het inchecken het plaatsje Bovec zelf te bezoeken. Het is een gezellig klein dorp met verschillende restaurants, terrassen, winkeltjes en een lokale brouwerij. We slaan hier onze (verse) avondmaaltijd in en besloten deze in de gezamenlijke keuken klaar te maken. Hier komt het gezellige ‘hostel’ gevoel gelijk naar voren, we ontmoeten een reislustig koppel uit Engeland en een groep Duitsers die hier verbleven voor de avontuurlijke outdoor-activiteiten.

In de avond koelt het lekker af in het dal, waardoor we heerlijk hebben geslapen. De volgende ochtend zijn we hierdoor in staat om vroeg op te staan en naar Slap Boka de waterval te lopen. In de omgeving zijn meerdere watervallen te vinden, maar deze is direct vanaf de camping te bereiken met een korte maar redelijk steile wandeling. De waterval was niet op zijn krachtigst, maar zeker de moeite waard om te zien.

Bovec Slovenië

Vanaf de camping loop je ook zo naar een filmlocatie van Chronicles of Narnia, een kiezelstrand dat direct ligt aan de smaragdgroene Soča-rivier. Werkelijk een adembenemende locatie en op nog geen 200/300 meter van de camping. We hadden hier zo de hele dag kunnen doorbrengen.

Helaas was ons totale verblijf maar kort en moesten we na een overnachting door naar onze volgende bestemming. Hierdoor hebben we heel wat mooie bezienswaardigheden moeten bewaren voor een volgend bezoek, wat er zeker gaat komen als het aan ons ligt. 

Ons oordeel

Met gemak kan je op deze locatie een week doorbrengen; om je batterij volledig op te laden of om te genieten van de prachtige natuur tijdens een wandeling of fietstocht. De omgeving is prachtig en dan hebben we nog niet eens het naastgelegen Triglav Nationaal Park kunnen bezoeken. 

Glamping in Slovenië

De accommodatie zelf was simpel ingericht, maar past volledig bij wat de eigenaren willen uitstralen. De gezamenlijke ruimte is gezellig opgezet en zorgt ervoor dat je snel contact kan maken met anderen. Zelf vind ik alleen het delen van de keuken een nadeel, met name omdat iedereen zelf verantwoordelijk is voor de schoonmaak hiervan. Mijn ervaring in hostels is dat dit niet altijd even grondig gebeurd. Al werd dit wel goed in de gaten gehouden (zover we dit konden zien).

Adrenaline Check Bovec

Wat kost een verblijf

Een verblijf in een 2-persoons Soca Lean to Deluxe lodgetent kost € 120 per nacht, gaat er een baby of klein kind mee dan betaal je € 130. 

Ook zin in een glamping vakantie bij Adrenaline Check?

Boek je verblijf via deze link of ontdek het volledige aanbod in Slovenië hier.