19 december 2022

3 schitterende fietsvakanties in Duitsland die geliefd zijn onder Nederlanders

Duitsland is een ideale bestemming voor fietsvakanties. Het land kent goede fietspaden, waardoor het zeer geschikt is voor fietsers van alle niveaus. Vooral voor Nederlandse fietsers is Duitsland al lang een populaire bestemming met zijn prachtige landschap, vriendelijke bevolking en eindeloze mogelijkheden voor avontuur.

Waarom een fietsvakantie in Duitsland?

Duitsland staat vol met bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen. Van diverse landschappen tot aan interessante gebouwen en monumenten. Omdat Duitsland vrij groot is, heeft het land enorm veel te bieden. 

Met een fietsvakantie combineer je het actief zijn met ontdekken. Slaapplaatsen zijn al geregeld net als de indrukwekkende fietsroutes. Het enige wat je hoeft te doen is: genieten! Ga op fietsvakantie in Duitsland en ontdek al het moois wat Duitsland te bieden heeft. Hieronder hebben we drie fietsvakanties uitgelicht die je niet mag missen:

1. Fietsvakantie langs de Duitse Wadden

De fietsroute langs de Duitse Wadden is een van de favoriete routes van Nederlandse fietsers. Deze route is onderdeel van de Noordzeefietsroute en loopt langs de hele Duitse kust, inclusief de eilanden voor het vasteland. Langs deze route kun je genieten van prachtige uitzichten op stranden, duinen en moerasgebieden.

2. Fietsvakantie Berlijnse meren

Tijdens een fietsvakantie langs de Berlijnse meren kun je genieten van de prachtige natuur en natuurlijk de bekende bezienswaardigheden. Van de Brandenburg tot aan de monumenten van de Tweede Wereldoorlog. Je fietst door onder andere: Berlijn, Potsdam, Brandenburg, Groß Behnitz, Oranienburg. Met de fietsvakantie combineer je geschiedenis, architectuur en natuur in één prachtige fietsreis. Niets voor niets is Berlijn geliefd bij fietsliefhebbers.

3. Fietsvakantie Rondom de Bodensee

Fietsen rond de Bodensee is een absolute must voor een fietsvakantie in Duitsland. Deze regio, gelegen aan de Zwitsers-Oostenrijkse grens, staat bekend om zijn fantastische uitzichten en rijke culturele gezelligheid. Bewonder de sfeervolle dorpjes en ontdek de Bodensee. De route voert je door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en biedt voor elk wat wils!

Wandelen in Duitsland?

Is fietsen niet helemaal je ding, maar wil je toch een actieve vakantie in Duitsland? Geen probleem, want Duitsland is ook een geweldige bestemming voor een wandelvakantie. Duitsland kent zowel vlakke landschappen als heuvelachtige landschappen. Dit geeft Duitsland leuke wandelroutes. Benieuwd naar de mooiste wandelroutes in Duitsland? Neem dan eens kijkje naar de meest geliefde wandelvakanties in Duitsland.