07 mei 2022

Tijdens een vakantie bij BoerenBed overnacht je tussen allerlei boerderijdieren. Je kunt meehelpen met de boer, koeien zien grazen vanuit jouw tenthuisje, knuffelen met geitjes en konijnen… zelfs wandelen met alpaca’s is een optie. Ook kun je jouw hond meenemen of spelen met de hondjes op de boerderij. In deze blog vertellen we je alles over een vakantie tussen de boerderijdieren bij BoerenBed!

Boerderijdieren bij BoerenBed - Glampings.nl

Meehelpen met de boer

Tijdens een glamping vakantie op de boerderij kun je van alles leren over het boerenleven. Je kan meehelpen met de boer, door bijvoorbeeld geiten te voeren, koeien melken, helpen met kaas maken. Op de boerderij is altijd wel iets te beleven, iets om mee te helpen en de boer vindt het leuk als je hem of haar meehelpt!

“De boer en boerin vertellen je alles over de boerderij wat je wil weten. Ga erop uit, ontdek en leer het boerenleven kennen van de échte experts.”

Er zijn veel dieren te vinden op de verschillende locaties van BoerenBed. Zo zijn er geiten, schapen, varkens, honden, katten, konijnen, paarden, alpaca’s… Ga je in de lente op vakantie? Dan zijn er er lammetjes en kalfjes. Met een beetje geluk zie kun je een lammetje de fles geven en zie je ze huppelen door het weiland. 

Vakantie tussen en met de boerderijdieren

Het is super leuk om tijdens een boerderijvakantie in Nederland of ergens anders in Europa meer te leren over het boerenleven, zeker tijdens een vakantie met kinderen. Je kunt alles leren over het leven op de boerderij, je ontdekt samen de verschillende natuurrijke plekjes en je leert over het verzorgen van de boerderijdieren. Naast het meehelpen met, en leren van de boer zijn er ook leuke activiteiten met dieren die je kunt doen. We zetten graag een aantal leuke opties voor je op een rijtje:

Uitzicht op de koeien

Er zijn veel BoerenBed boerderijen met koeien. Als kalfjes worden geboren tijdens jouw verblijf kun je dit zien en het is leuk voor de kinderen om te leren hoe je de koe kunt melken. Op sommige boerderijen kun je zelf échte verse melk proeven. Verblijf je rond april/mei? Met een beetje geluk kun je dan de koeiendans zien als ze allemaal weer naar buiten mogen.

Wandelen met alpaca’s

Bij BoerenBed Mariahout in de Hei kun je wandelen met alpaca’s en een meet & feed doen. Je leert alles over de alpaca’s en hun bijzondere wol en je kunt lekker knuffelen! Elke ochtend worden de alpaca’s gevoerd, waar je de boer mee kunt helpen. Ook kun je met een picknickmand samen gaan wandelen en in de natuur genieten van een lekkere zelfgemaakte lunch.

Paardrijden & pony’s

Op veel boerderijen zijn er ook paarden en/of pony’s te vinden. Help mee ze te verzorgen, borstel de manen. Bij BoerenBed Lange Weide kun je ook paardrijden! Bij sommige locaties kun je zelfs jouw eigen paard of pony meenemen en er zijn ook veel BoerenBed locaties in de buurt van een manege. Bijvoorbeeld BoerenBed de Zeekraal en BoerenBed TaarTenTuin.

Ervaar de natuur en het boerenleven

"Naar bed als het vuur uitgaat, uit de veren als de haan kraait"

Nadat je wakker bent geworden door de kraaiende haan, de fluitende vogeltjes kun je genieten van het uitzicht op de natuurrijke omgeving. Een lokaal ontbijtje zal de ochtend helemaal af maken. Er zijn er verschillende boerderijen met melkkoeien, je kunt kijken hoe de koeien worden gemolken. Op schapenboerderij de Zeekraal wordt kaas gemaakt en je kunt op sommige locaties van BoerenBed kaas kopen van hun eigen koeien. Wil je een eitje erbij? Ook die kun je op veel BoerenBed locaties rapen bij de kippen. Zo ervaar je niet alleen het boerenleven, maar kun je het ook letterlijk proeven!

Tijdens een vakantie bij BoerenBed ervaar je de natuur en het boerenleven op z’n best. Met je voeten in het gras, even heerlijk offline zijn en je bent omringd door dieren en een groene omgeving.