30 december 2021

Vaker op vakantie dichtbij huis, bijzondere huisjes op unieke locaties en hoe ‘kleiner’ en duurzamer hoe beter! Dat corona ervoor heeft gezorgd dat glamping steeds populairder is geworden, wisten we al even. Maar de voorkeur voor specifieke glamping accommodaties is dit jaar ook flink veranderd. Op basis van populariteit, boekingen en lezers heeft Glampings een overzicht gemaakt van de meest populaire glamping accommodaties van 2021. Er zijn een aantal bijzondere accommodaties die duidelijk naar voren springen. Glampings deelt dé top 10 leukste accommodaties voor 2022.

Ben jij dus op zoek naar een bijzondere overnachting in Nederland of ergens anders in Europa? Met deze lijst kun je eenvoudig jouw favoriete glamping vinden!

Nederland vakantieland

Nederland vakantieland, ons eigen land heeft veel in petto voor een bijzondere of luxe kampeervakantie, dat heeft de afgelopen coronatijd duidelijk gemaakt. Het afgelopen jaar waren (verre) reizen naar het buitenland niet altijd mogelijk, maar door de opkomst van glamping in Nederland was hier ook minder vraag naar. Met de opkomst van unieke glamping concepten, pop-up campings en meer aandacht voor bijzonder overnachten zijn er inmiddels vele populaire vakantieadresjes in ons land.

Meer vraag naar strandhuisjes en locaties aan zee

De voorkeur voor strandhuisjes en locaties aan zee is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Luxe huisjes direct op het strand en glamping concepten langs de Nederlandse kustlijn zijn de afgelopen tijd vaak volgeboekt geweest. Wellicht te verklaren omdat we deze tijd ‘thuis’ moesten blijven voor een zon-zee-strand vakantie. In deze zul je heerlijke glampings aan zee vinden.

Populariteit van tiny houses enorm toegenomen

Naast glampings aan zee, staan er ook een aantal tiny houses in de top 10 glampings voor 2022. Tiny houses vind je op vakantieparken, maar ook op kleinschalige locaties midden in de natuur. Door de beperkte ruimte, word je in een tiny house gestimuleerd om minimalistischer te leven. Toch zijn tiny houses vaak luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Tiny houses belasten het milieu zo min mogelijk doordat ze worden gemaakt van duurzame materialen en vaak zelfvoorzienend zijn, door bijvoorbeeld zelf zonne-energie op te slaan of regenwater te hergebruiken.

Top 10 leukste glamping accommodaties voor 2022

De top 10 leukste glamping accommodaties voor 2022. Een mix van verschillende glamping bestemmingen en accommodaties. Tiny houses zijn een duidelijke ‘winnaar’ met drie verschillende tiny houses in de top 10, maar ook strandhuisjes en glamping op de boerderij haalt deze glamping lijst voor 2022.

1. Warredal - Tiny houses & boomhutten in Belgisch Limburg

Net over de grens met België, in het pittoreske Neeroeteren, vind je een groene oase van rust waar je compleet kunt ontspannen. Geniet van een verblijf in een natuurhuisje op Recreatiedomein en Glamping Warredal. Je kunt er slapen in een boomhut of in een tiny house met hottub.

2. Nutchel - Lodges in de Belgische Ardennen

Nutchel is een bijzonder glamping concept gelegen in een forest camp in de Belgische Ardennen, vlakbij de Luxemburgse grens. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven om je connectie met de natuur terug te vinden.

3. Droompark de Zanding - Tiny houses

In het midden van de groene omgeving van de Veluwe vind je deze compacte en luxe ingerichte tiny houses van Droomparken, ze zijn ideaal voor een (romantische) getaway in de natuur.

4. Landal Sluftervallei - Safaritenten op Texel

Kom vakantie vieren op Landal Sluftervallei! De Safaritententen voor zes personen heten je hartelijk welkom op het vakantiepark. Op deze glamping ben je er echt even tussenuit. Omringd door de Texelse duinen heb je alle ruimte om tot rust te komen.

5. Camping De Wije Werelt - Boomhutten op de Veluwe

Op de Veluwe en in de bossen van Otterlo ligt Camping De Wije Werelt. De boomhutten en de gezellige en luxe gezinscamping biedt volop vermaak voor jong en oud. Van leuke speeltuinen tot aan zwembaden en van een kinderboerderij tot aan een kindertheater. Er zijn tal van activiteiten te ondernemen op de glamping!

6. Strandhuisje Sea Lodge - Strandhuisjes op Ameland

Sea Lodges Ameland is een uniek, autoluw vakantiepark. Het ligt op loopafstand (slechts 1 km) van zee en strand, direct onder de vuurtoren op het meest westelijke deel van Ameland. Je slaapt hier in bijzondere strandhuisjes.

7. Droompark Buitenhuizen - Tiny houses in Noord-Holland

Vakantiepark Droompark Buitenhuizen is een fijne glamping in Noord-Holland. Door de unieke ligging ben je binnen 20 minuten bij het strand of in de bruisende binnenstad van Amsterdam. De tiny houses zijn sfeervol ingerichte accommodaties met veel natuurlijke invloeden.

8. BoerenBed Ameland - Glamping op Ameland

Op slechts vijf minuten lopen van het strand van Ameland vind je deze authentieke boerderij van BoerenBed. Kom genieten van een heerlijke strandvakantie op Boerderij Ameland in een bijzonder tenthuisje.

9. Boerenbed Ferme de Rochefort en Ardenne - Glamping Belgische Ardennen

Tussen de Ardennen en Luxemburg ligt Boerenbed Ferme de Rochefort en Ardenne, een biologische boerderij én boerenglamping waar je even compleet kunt onthaasten. Op deze glamping in België kun je overnachten in een luxe tenthuisje perfect voor gezinnen.

10. Roompot ECO Grevelingenstrand - Tiny houses Zuid-Holland

Op zoek naar een knusse, bijzondere glamping, direct aan het Grevelingenmeer? In deze Tiny House ECO Cottage geniet je van een fijne glamping vakantie in eigen land. Hier kom je heerlijk bij van het drukke leven en geniet je van de natuur.