03 augustus 2020

Op vakantie… We kijken er ieder jaar weer naar uit. Een voorkeur voor een vakantiebestemming is persoonlijk. Waar de een het liefst even een paar dagen naar ‘back to basic’ gaat, kan het de ander niet luxueus genoeg zijn. Sommige mensen willen het liefst zo ver mogelijk weg, de ander zoekt het vakantieadres liever iets dichter bij huis. Gelukkig zijn er, omdat er zoveel vakantiewensen zijn, ook heel veel mogelijkheden.

Uitstekende optie voor verschillende vakantiewensen

Er hoeft natuurlijk niet altijd voor het ene uiterste of het andere uiterste gekozen te worden. Soms zijn er ook geweldige vakantiebestemmingen die voor meerdere wensen een perfecte oplossing zijn. Neem bijvoorbeeld de glamping. Op een glamping kun je toch lekker kamperen en veel buiten zijn, maar in je accommodatie én op de camping ben je van alle gemakken voorzien. Er zijn overal glampings, zowel in veel Europese landen, maar ook in Nederland heb je tal van glampings. Je kunt dus bijvoorbeeld kiezen voor een glamping aan de Middellandse Zee, maar ook een glamping aan de Noordzee is ontzettend leuk. Nederland heeft namelijk ook een lange kustlijn met prachtige stranden. Daarbij zijn er langs deze kustlijn tal van gezellige badplaatsen. Daarnaast liggen er pittoreske dorpen of indrukwekkende steden in de buurt. Ook heeft Nederland genoeg sportieve mogelijkheden, mooie natuurgebieden of plekken waar je cultureel kunt genieten. Waarschijnlijk heb je veel plekjes in eigen land nog nooit ontdekt.

Een luxe en bijzondere accommodatie

Neem bijvoorbeeld een camping in Zeeland of Zuid-Holland en geniet hier van een metropool zoals Rotterdam of de indrukwekkende Deltawerken. Bezoek met het hele gezin het leuke Deltapark Neeltje Jans of ga een dagje naar Blijdorp. Eigenlijk heeft iedere regio in Nederland de vakantieganger veel te bieden en de glampings maken het genieten compleet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zo’n luxe lodgetent of safaritent, of misschien vind je een Finse Kota, een natuurhuisje of slapen in een boomstam wel leuker. Er is zoveel keus, dat zelfs een bestemming zoeken in Nederland soms nog heel moeilijk kan zijn.

De compleet ingerichte accommodaties

De accommodaties op de glampings zijn altijd zeer compleet ingericht. Ze zijn meestal van alle gemakken voorzien en er zijn ook andere voorzieningen die het verblijf nog aangenamer maken. Zoals een luxe tent met privé sanitair. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een energievoorziening in je accommodatie die, net zoals thuis, je accommodatie behaaglijk maakt als het weer even iets minder is. Je kunt namelijk geen nieuwe energie opdoen als je het voortdurend koud hebt. En daar heb je dan weer energie voor nodig.

Aan de zee of een privé aanlegsteiger

Luxe kamperen betekent natuurlijk ook extra luxe op het gebied van de voorzieningen van de camping. Soms zijn dat sensationele zwembaden, maar het kan ook een heerlijk ontbijt op bed zijn. Denk verder aan speelparadijzen voor de kinderen, een schitterende ligging aan of vlakbij de zee of aan een meer met een eigen aanlegsteiger. Er zijn vaak zoveel faciliteiten op een glamping dat je hier niet anders kunt dan voor 100% genieten.


Deel dit artikel online