12 november 2019

We ⤠Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee met ons bezoek aan het prachtig gelegen Waterpark Langelille in Friesland.

Wie, wat, waar?

We verblijven dit weekend bij Waterpark Langelille, gelegen in een waterrijke omgeving in het pitoreske dorpje Langelille in Friesland. De omgeving leent zich uitstekend voor watersport met zijn vele rivieren en meertjes. Het bekende Tjeukemeer ligt op nog geen 7km afstand en Ossenzijl, een plaatsje aan de rand van het schitterende Nationaal Park Weerribben-Wieden, ligt op 8 km rijden en kent vele mooie wandel- fiets of vaarroutes. Een ideale bestemming om de mooie Friesche natuur te verkennen dus. 

Het dorp Langelille zelf beschikt over de noodzakelijke faciliteiten: een kleine supermarkt, een snackbar en een gezellig eetcafé/restaurant.

Bij aankomst bij het park was er enige verwarring, omdat het park voorheen De Driesprong heette en deze naam nog op de wegbewijzering stond. Ook is de receptie bij de jachthaven, precies aan de overkant van het park zelf. Echter waren de mensen van de jachthaven erg behulpzaam waardoor we alsnog snel de receptie wisten te vinden en de sleutel van onze waterbungalow konden ophalen.

Vanaf het park geniet je gelijk van het schitterend uitzicht over de rivier de Tjonger en het Friese polderlandschap. Het ruim opgezette maar kleinschalige park straalt rust uit waardoor je gelijk een “ontspannen” vakantiegevoel krijgt. We arriveren rond het ‘gouden uurtje’ en dit levert gelijk mooie plaatjes op van de zonsondergang die de lucht paars en roze kleurt. Het gaf ons een prachtig uitzicht over de omgeving!

Het park beschikt over een klein zandstrand en een moderne jachthaven maar je kiest dit park vooral vanwege de natuur, de mooie comfortabele (en nieuwe) waterbungalows (met aanlegsteiger) en het uitzicht. Hier kun je even helemaal tot rust komen en ontsnappen aan het 'gehaaste leven.'

Waterpark Langelille, Friesland

Onze ervaring

Tijdens ons verblijf beschikten we over een waterbungalow voor 6 personen met uitzicht over het water. De waterbungalow is zeer modern ingericht, beschikt over een mooie en goed werkende houtkachel, en vanuit de woon- en zitkamer geniet je van het uitzicht over het water. Er zijn 3 slaapkamers en 2 badkamers. De keuken is ruim en beschikt over een combi-oven en een vaatwasser.

We keken erg uit naar ons verblijf vanwege de prachtige ligging van het park. Onze verwachtingen heeft Waterpark Langelille meer dan waargemaakt. Het park moet het niet hebben van zijn vele faciliteiten, maar eigenlijk zorgde dit juist voor een zeer ontspannen weekendje weg. We genoten van het uitzicht, een mooie wandeling bij Ossenzijl en kozen er voornamelijk voor binnen te blijven (ook enigszins gedwongen door het slechte weer op zaterdag), warm voor de houtkachel en met de nostalgische gezelschapspellen op tafel. Het was misschien wel meer dan 10 jaar geleden, maar zelfs Monopoly kwam als vanouds op tafel.

Wanneer het weer het had toegelaten hadden we waarschijnlijk een bootje gehuurd. Maar tussen de buien door hebben we nog wel een mooie wandeling kunnen maken en hebben we te voet de mooie natuur gezien. We liepen langs rietvelden, een authentieke Tjaskermolen, kronkelende riviertjes én over mooie vlonderpaden door moerrasgebied.

Na de wandeling sloten we de dag af met een ouderwetse Hollandse pannenkoek in Langelille bij restaurant de “Dikke Tût”.

Wandeling Ossenzijl

Wandelroute Ossenzijl

Ons oordeel

Het verblijf bij Waterpark Langelille was boven verwachting. Het park kent geen uitgebreide faciliteiten zoals een indoor zwemparadijs, maar daarvoor kies je ook niet voor dit park. De accommodaties zijn dik in orde, ruim opgezet en beschikken over alle benodigde voorzieningen. De houtkachel is een hele leuke extra!

De natuur- en watersportliefhebber haalt hier echt zijn hart op, zeker als je beschikt over een bootje of de mogelijkheid pakt om een bootje te huren. De omgeving kent daarnaast vele wandel- en fietsroutes dwars door het Friese polder- en waterlandschap. Een echte “Dutch Experience” zeker wanneer je dit combineert met een ouderwetse spellenavond en een Hollandse pannenkoek. Een echte aanrader dus!

Waterbungalow Langelille, Friesland

Wat kost een verblijf?

Je boekt al een Waterbungalow voor € 289 (vrijdag tot maandag).

Ook zin om hier te overnachten? Reserveer je verblijf via Waterpark Langelille.

Benieuwd naar bijzondere overnachtingen in Friesland? Via Glamping Friesland ontdek je ons glamping aanbod! Ook leuk: ons aanbod van strandhuisjes, waar je vaak direct aan het strand overnacht in een glamping accommodatie.