Accommodatie aanmelden

Glamping Friesland

Voor natuurliefhebbers is Friesland een ideale bestemming om even compleet tot rust te komen. Trek je terug in de Friesche meren en authentieke steden, of maak een uitje naar de Wadden! Overnachten doe je op één van de luxe glampings. Friesland is jouw place to stay!

Landen / regio's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Glampings in Friesland

Ben je nog nooit in Friesland geweest? Wil je wel eens helemaal weg van stedelijk gebied? En lijkt het je wat om eens te overnachten in een Zwitsers wijnvat? Of slaap je graag eens in een yurt? Bekijk dan eens ons aanbod van glampings in Friesland.

Luxe kamperen op een glamping in Friesland

Friesland is misschien wel de meest eigenzinnige provincie van ons land. Dit wordt benadrukt door de eigen, officiële taal die men er spreekt. Uiteraard kennen we Friesland ook van de Elfsteden tocht en de vele andere schaatswedstrijden die er gehouden worden. Voor het leren van schaatsen zijn er in Friesland legio plekken. Je vindt er vele sloten en uitgestrekte meren, zoals het Tjeukemeer, het Slotermeer, Fluessen en het Sneekermeer. Ook als je een keertje wilt skûtsjesilen of fierljeppen kun je natuurlijk goed terecht in Friesland. Glamping in deze vermakelijke provincie is iedereen aan te raden!

Met de Zuidoosthoek, het terpengebied van Oostergo, Westergo, het Lage Midden, de Noordelijke Wouden, het Waddengebied, het Gaasterland, het Bedijkingslandschap en de Veenpolders beschikt de provincie over negen verschillende landschappen. Natuurliefhebbers hebben hier alle ruimte om te wandelen en te fietsen.

Hoewel de Friese steden niet groot zijn beschikken ze wel over leuke bezienswaardigheden als singels, bruggetjes, oude gebouwen en bovenal rust. Als je meer wilt leren over skûtsjesilen ga je naar het Skûtjesmuseum en de skûtjeswerf  in Earnewâld. In Aqua Zoo in Leeuwarden kun je samen met de kinderen vele dieren bezichtigen die in en om het water leven. Met een groep vrienden bezoek je distilleerderij Sonnema, waar sinds 1860 het drankje berenburg wordt bereidt. In Franeker breng je een bezoek aan het planetarium, waar men je meer kan vertellen over ‘de wetenschap der sterrenkunde’.  

Kamperen op een Glamping Friesland begint op Glampings.nl!