Accommodatie aanmelden

Glamping Ameland Glamping Ameland

Geniet van de waddeneilanden op Ameland. Het eiland wat zowel cultuur en natuur biedt met haar leuke dorpjes en mooie flora en fauna. Geniet van lange strandwandelingen of fietstochten op de duinen. Of je nu een romantisch weekendje weg gaat of met het hele gezin erop uittrekt, Ameland is altijd goed!

Landen / regio's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Glampings Ameland

Op zoek naar een glamping aan zee? Wat dacht je van een Waddeneiland! Ameland is als een leuke bestemming voor je vakantie. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in de Sea Lodge strandhuisjes bij Hollum, waar je dichtbij zee en direct onder de vuurtoren zit. Hier ben je verzekerd van een complete en comfortabele glamping. En wist je al dat je Ameland in 2017 de Quality Coast Award heeft gewonnen? Een speciale prijs die het aanbod van cultuur, festivals, evenementen en duurzaamheid in acht neemt. 

Luxe kamperen op Ameland

Naast een bezoekje aan de vuurtoren, kun je ook genieten van de prachtige natuur van Ameland. Neem bijvoorbeeld een flinke strandwandeling of fiets door de duinen. Uiteraard behoort wadlopen ook tot de mogelijkheden.  

Op cultureel gebied is er hier ook veel te doen. Bezoek de vier pittoreske dorpjes op het eiland, elk met zijn eigen knusse winkeltjes en gezellige restaurants. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Juttersmuseum in Buren, kent het grootste dorp Nes veel gezellige winkels en restaurants en bevindt de vuurtoren zich in het westelijke Hollum. De avontuurlingen moeten in Ballum zijn, waar je in de zomermaanden parachute kunt springen of een rondvlucht boven het eiland kunt maken. 

November staat elk jaar in het teken van kunst tijdens de kunstmaand op Ameland, waar meer dan 100 kunstenaars diverse kunstwerken exposeren. Naast beeldende kunst zijn er diverse muziekvoorstellingen en poëzieavonden. 

Luxe kamperen op een Glamping Ameland begint op Glampings