Accommodatie aanmelden

Glamping Texel

Texel is hét waddeneiland wat alles te bieden heeft: strand, uitgestrekte duingebieden en heidevelden, schattige plaatsjes en genoeg (water)sportmogelijkheden. Verblijven in een luxe glamping? Texel biedt je alles wat je zoekt!

Landen / regio's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Glampings Texel

Ben je nog nooit op een Waddeneiland geweest? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van glampings op Texel! Glamping is namelijk ronduit geweldig hier! Je vindt hier bijvoorbeeld de BoerenBed locatie in Den Hoorn, waar je in een Heerenboer tent slaapt en wakker wordt van het geluid van rondscharrelende kippen en schapen. Je beschikt zelfs over je eigen hot tub! En wist je dat je vanaf het vasteland al binnen twintig minuten op Texel kan staan? 

Luxe kamperen op een glamping op Texel

Op Texel is meer te beleven dan men denkt! Het hele jaar door vinden er diverse evenementen plaats, waaronder het cultureel festival Struûn, de Texelse marathon en de catamaranrace ‘Ronde om Texel’.

Voor de sportievelingen onder ons is hier genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van paardrijden over het strand? Of fietsen door het Texelse Dennenbos? Voor een wandeling waarbij je lekker uit kunt waaien ga je naar het duingebied van Texel, waar je naast bossen ook heidevelden, kwelders en een uitgestrekte strandvlakte vindt. Uiteraard behoort wadlopen ook tot de mogelijkheden.

Mocht je het niet kunnen laten om even de winkels in te duiken, dan kun je in Den Burg terecht. Dit is het grootste dorp van het eiland en lijkt met zijn knusse dorpskern op een klein Middeleeuws stadje. Naast een divers winkelaanbod vindt je hier ook een openluchtzwembad en een bioscoop. Bij de plaatselijke VVV kun je terecht voor een kaart die je de mooiste plekjes van Den Burg en omgeving wijst. Ook in Den Hoorn vind je nog een stukje geschiedenis. Eind 18e eeuw waren het beloodsen van schepen en de bloembollenteelt belangrijke bronnen van inkomsten. De loodsen zorgen samen voor een schitterend plaatje en in de omgeving van Den Hoorn staan jaarlijks nog steeds enkele hectare bloemen in bloei! Naast Den Hoorn en Den Burg zijn er nog vele andere dorpjes te ontdekken op het eiland, zoals De Koog, De Waal, De Cocksdorp, Oudeschild en Oosterend.   

Luxe kamperen op een Glamping Texel begint op Glampings.nl.