22 juli 2020

Ben jij toe aan een vakantie met een twist? Een vakantie vol rust, ruimte en groen? In dit artikel zetten we zes unieke glamping accommodaties in de natuur voor je op een rijtje. Stuk voor stuk glamping accommodaties die uniek zijn vanwege hun uitzonderlijke luxe, hun bijzondere ligging of juist hun verbluffende architectuur. Hiermee hopen wij je te inspireren voor jouw volgende vakantie of een weekendje weg: een unieke, authentieke vakantiebeleving midden in de Europese natuur.

Overnachten in een pipowagen in Papenvoort, Drenthe 

Verblijven in deze Drentse pipowagen staat garant voor genieten van nostalgie, te midden van de natuur. De knusse en eenvoudige back to basic inrichting kenmerkt het natuurhuisje. Voor natuurliefhebbers is dit een heerlijke plek om tot rust te komen. Je overnacht er namelijk in de bossen van een oud landgoed, midden op de Drentse Hondsrug, met wandel-, fiets- en ruiterroutes in overvloed!

Glamping Papenvoort

Overnachten in een truck in Gorica, Hongarije

Voor een beetje romantiek ben je in dit natuurhuisje helemaal op de juiste plek. De oude housetruck is prachtig en knus ingericht door het gebruik van veel natuurlijke materialen. Maar niet alleen de inrichting van de truck is uniek, ook de natuur rondom is werkelijk prachtig. Bij deze glamping hoort een privé vijver, waar je dagelijks vogels ziet neerstrijken en waarin ook heerlijk gezwommen mag worden. De avontuurlijke vakantieganger kan zó de ongerepte Hongaarse natuur in wandelen, deelnemen aan een workshop natuurfotografie of boogschieten. Hier zul je je niet snel vervelen!

Glamping Gorica 

Overnachten in een kapelletje in Easterein, Friesland

Niet alleen de locatie van dit natuurhuisje is prachtig, ook de vorm van de accommodatie is bijzonder te noemen. Er zullen namelijk niet veel mensen zijn die al eens in een kapelletje hebben geslapen! Met zijn glas-in-lood ramen, klassieke behang en antieke meubilair straalt het huisje warmte en romantiek uit. Je voelt de rust haast over je neerdalen als je het kerkje betreedt. Hoewel het kapelletje zich tussen de Friese landerijen bevindt, zijn verschillende Elfsteden niet ver weg. 

 Glamping Easterein

Overnachten in een drijvend kasteel in Midden-Frankrijk

Nee, het is geen droom… Dit drijvende kasteel bestaat echt, en je kunt er nog vakantie in vieren ook! De privé hottub op het terras en het uitzicht over het Franse merengebied zijn de belangrijkste troeven van dit natuurhuisje. Als extraatje wordt er elke ochtend ontbijt voor je klaargezet bij het bruggetje. Wat een luxe!

Unieke glampings

Overnachten op een ecovlot in De Heen, Noord-Brabant

Dit ecovlot bevindt zich op een unieke locatie in de oer-Hollandse natuur. Een plek in een beperkt toegankelijk International Wetland, omringd door verschillende natuurgebieden. Dichter bij de natuur kom je haast niet. Vanuit het basic ingerichte natuurhuisje kijk je uit over het rustgevende, waterrijke landschap, waar je - als je wilt - ook kunt varen of zwemmen. Ontspannen gaat hier vanzelf...

 Glamping De Heen

Overnachten in een bubbel-boomhut in Fisenne, België

Heb je ooit zo’n bijzondere boomhut gezien? Deze unieke glamping bevindt zich in de Belgische Ardennen, een prachtige en bosrijke regio boordevol mogelijkheden voor outdoor-activiteiten. Een overnachting in deze boomhut is uitermate geschikt voor de avontuurlijk ingestelde vakantieganger zonder hoogtevrees. Geniet vanuit je bed van het zicht op de sterrenhemel, terwijl je wegdommelt door het ruisen van de bomen.

Unieke glamping Nog geen keus gemaakt? Kijk ook eens op MNLK 5x bijzonder overnachten in Nederland! Op MNLK vind je 5 unieke slaapplekken, van tiny house tot Mongoolse Nomadentent.