11 mei 2017

Tiny houses are taking over the world! Overal zie je variaties van deze compacte woonvorm uit de grond schieten. Niet alleen voor een compleet uitgeruste vakantie, maar ook steeds vaker als permanente woning. Wij snappen het wel! Tiny houses zijn vaak slim ingedeeld, waardoor je slechts een beperkt aantal vierkante meters nodig hebt. Zet er een stel wielen onder en je kunt je huis overal parkeren waar je zelf wilt. Wie wil dat nu niet?

Maar wat is een tiny house nu precies? Omdat er zoveel verschillende variaties mogelijk zijn, geldt over het algemeen dat een tiny house ongeveer 30 m² groot is. Hierin zit alles wat je nodig hebt: een slaapkamer, badkamer, keuken en zelf een woongedeelte. En dat alles met het comfort van een ‘normaal’ huis. Vaak staan ze op wielen, maar een boomhut kan bijvoorbeeld ook een tiny house zijn! Daarnaast zijn ze duurzaam en zelfvoorzienend: veel tiny houses slaan zonne-energie op of hergebruiken regenwater. Ook nog eens hartstikke milieubewust dus!

Lijkt een tiny house jou ook wel wat? Ter inspiratie verzamelden we de 10 leukste tiny houses ter wereld, die je kunt huren, kopen of die gewoon fijn zijn om naar te kijken. Welke is jouw favoriet?

1. PurePods in Nieuw-Zeeland
Dat is nog eens wakker worden met een uitzicht! In deze vrijstaande PurePods in Nieuw-Zeeland word je echt één met de natuur.

Credits: PurePods

2. Tree House in Californië, Verenigde Staten
Hoe romantisch moet het zijn om te overnachten in deze rustieke boomhut in Sanoma Wine Country? Wij zien onszelf hier al wel zitten met een glas wijn in onze hand!


Credits: GlampingHub

3. Tiny House in Austin, Texas
Deze kleurrijke tiny home bestaat uit twee mobiele trailers die met elkaar zijn verbonden met een dek, dat makkelijk kan worden ingeklapt voor een spontane roadtrip.

Credits: Country Living

4.
The Fox House in Nashville, Verenigde Staten
De eigenaren van The Fox House bouwden een boomhut om tot dit prachtige tinyhouse, vol vintage meubels voor een authentiek gevoel.

Credits: Country Living

5. Tree House in Atlanta, Verenigde Staten
Hoewel je je in the middle of nowhere waant, ligt dit pareltje ‘gewoon’ in het hart van Atlanta. De boomhut bestaat uit drie ruimtes, die aan elkaar verbonden zijn met loopbruggen.

Credits: Airbnb

6. De Kas InN in Brabant, Nederland
Deze bijzondere locatie is gewoon te vinden in Nederland. In deze omgebouwde plantenkas slaap je letterlijk onder de sterrenhemel!

Credits: De Kas InN

7. Jack Sparrow House in Cornwall, Engeland
Maak je klaar voor een magische ervaring in het Jack Sparrow House in Engeland! Dit knusse verblijf ligt vlakbij Porthallow beach in Cornwall; de perfecte omgeving voor een onvergetelijke vakantie!

Credits: Airbnb

8. Tiny House de Zanding in Gelderland, Nederland
Nog zo’n fijne tiny house van eigen bodem. Deze tiny house op de Veluwe is ideaal voor iedereen die op zoek naar naar rust, luxe en natuur! 

Credits: DroomParken

9. Alpha Tiny Home van New Frontier
Dit prachtige tiny house van New Frontier heeft het werkelijk allemaal en dat op slechts 22 m²: een kingsize bed, een badkamer met bad én douche, een compleet uitgeruste keuken en zelfs een uitklapbaar terras. Wij zijn meteen verkocht!

Credits: New Frontier

10. Tree House in Toscane, Italië
Deze idyllische boomhut is de droom van iedere Italië-liefhebber. Je vindt deze boomhut middenin Toscane, gelegen tussen talloze olijfbomen.

Credits: Airbnb