21 maart 2017

Voor je tent zitten met een glas wijn in je hand is ultiem genieten toch? Stel je nou voor dat je niet alleen voor je tent zit, maar je verblijft in een prachtige glamping accommodatie die van alle luxe voorzien is. En je niet alleen in het gezelschap bent van een lokale fles wijn, maar er overal om je heen wijngaarden uit de grond schieten. Glamperen in een wijnstreek is het beste van twee werelden, toch? 

Zie je jezelf al zitten in je aankomende vakantie? Check dan snel in welke wijnstreken in Frankrijk je een glamping accommodatie kunt boeken.

Bordeaux
De wijnstreek Bordeaux bestaat uit verschillende kleinere wijngebieden, waar een aantal bekende druivensoorten hun weg naar de wijnfles vinden. Wijnliefhebbers komen hier onder andere voor de Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec en Sauvignon Blanc. Een volledig ingerichte tent is dan als de kers op de taart. Boek nu jouw glamping accommodatie in de Bordeaux.

Bourgogne
De Bourgogne is één van de grotere wijnstreken van Frankrijk en staat vooral bekend om de Pinot Noir en de Chardonnay die er geproduceerd worden. Maar ook voor een goede Chablis of Beaujolais kun je in de Bourgogne heel goed vertoeven. Wil je na een wijnproeverij neerploffen op een heerlijk bed in een prachtige safaritent, lodge of tipi? Bekijk snel al onze glamping accommodaties in de Franse wijnstreek Bourgogne.

Languedoc-Roussillon
De grootste wijnstreek van Frankrijk is Languedoc-Roussillon. Gelegen in het Zuid-Oosten van Frankrijk, tegen de Spaanse grens, leent het klimaat zich perfect voor het maken van wijn. Wijnliefhebbers kunnen hier hun lol op, want er zijn talloze kleinere wijngebieden te bezoeken in de regio. Wat dacht je van een roadtrip door Vallée du Rhône, Languedoc, Corbières en Minervois du Roussillon? En uiteraard overnacht je dan ook in een compleet verzorgde glamping accommodatie.

Dordogne
In het gebied van de Dordogne kom je als wijnliefhebber niet om de wijnstreek Bergerac heen. Naast een aantal goede witte en rode wijnen, staat Bergerac bekend om haar likeurwijnen en rosé. Je kunt dan ook niet naar huis gaan zonder hier een wijntour gedaan te hebben. Je roes uitslapen in een fijne accommodatie? Hier vind je al onze locaties in de Dordogne die je direct kunt boeken.

Ardèche
De Ardèche, een gebied dat onderdeel uitmaakt van de Rhônevallei, is bij uitstek een wijnstreek voor liefhebbers van zoete wijnen. Grenache, Viognier en Chatus zijn namen die je zeker bekend in de oren zullen klinken zijn als je er ooit bent geweest. Ook hier kun je natuurlijk overnachten op een bijzondere locatie. Dus, zie je jezelf al zitten? Boeken maar!

Provence
In de Provence vind je het oudste wijngebied van Frankrijk. Van oudsher wordt hier vooral rosé gedronken en geproduceerd. Rondom de Côte d’Azur vind je dan ook talloze wijngaarden, die de moeite van een bezoekje zeker waard waar zijn. Heb je de smaak te pakken? Volg dan de Route des Vins de Provence, die je langs allerlei proeverijen en wijnbouwers leidt. Overnachten doe je natuurlijk in een glamping accommodatie.

Kun je de wijn al bijna próéven? Boek dan deze en meer glamping accommodaties in Franse wijnstreken snel op Glampings.nl