22 juli 2017

Wil je je partner, vriend of vriendin verrassen met een bijzondere overnachting? Dan is glamorous kamperen waarschijnlijk wat je zoekt. Met glamorous kamperen overnacht je met alle luxe van thuis in een unieke accommodatie. En wat is er nou romantischer dan slapen in een houten boomhut, drijvende villa of authentieke yurt? Steek de kaarsjes aan, zet een muziekje op en je hebt een overnachting om nooit te vergeten. We zetten de 10 meest romantische bestemmingen in Europa voor je op een rij.

1. La Prugnola in Toscane
Heb je weleens gehoord van een yurt dorp? La Prugnola is een uitzonderlijk plekje in Toscane aan de Costa degli Etruschi, waar vijf authentieke yurts staan op een organische boerderij. Hier word je wakker met een prachtig uitzicht op zee en geniet je van alles wat het Italiaanse leven je te bieden heeft.
2. Stro-iglo Hayema Heerd in Groningen
Een iglo gemaakt van stro, in plaats van ijs… Dat is al een ervaring opzich! De stro-iglo’s van Hayema Heerd staan te midden van de Groningse weilanden en zijn sfeervol, gezellig en knus. ‘s Avonds branden er fakkels op het terrein, wat de sfeer alleen maar ten goede komt!
3. Homeboat in België
Voor deze unieke glamping accommodatie moet je afreizen naar onze zuiderburen. De homeboat ligt namelijk in jachthaven Westhoek, vlakbij de kust van België. Met maar liefst 270 graden uitzicht over het water, kun je je geen spectaculairdere plek wensen om te overnachten.
4. Novanta Treehugger in Toscane
Toscane biedt onderdak aan een tal van romantische accommodaties! Want wat is er nu romantischer dan met een lekker wijntje in je hand de Italiaanse zonsondergang bekijken? Novanta Treehugger is een verlaten Italiaans dorpje omgetoverd tot een magische glamping accommodatie. Come see for yourself!
5. Finse Kota in Brabant
Voor Scandinavisch design hoef je het land niet meer uit! Deze authentieke Finse Kota vind je namelijk gewoon in het zuiden van ons land. Hier proef je de Finse sfeer in een knusse grenenhouten hut, die oorspronkelijk werd gebruikt door het nomadenvolk in Lapland. Hoe romantisch!
6. Casa del Mundo in Alicante
Ook in Spanje is er ruimte voor romantiek! Die vind je in op de gezellige glamping accommodatie Casa del Mundo, waar je kunt overnachten in een authentieke woonwagen. Deze glamping is zelfs uitgeroepen door één van de mooisten ter wereld!
7. Texel Yurts op de Wadden
Onthaasten in eigen land? Daarvoor moet je naar de Waddeneilanden! Hier vind je namelijk Texel Yurts, een unieke glamping accommodatie waar je slaapt in authentieke yurts. Geniet van de eenvoud van de accommodatie en de prachtige natuur om je heen. Romantischer dan dit wordt het niet!
8. Erfgoed Bossem in Overijssel
Met je geliefde overnachten onder de sterrenhemel? Het klinkt heel romantisch, maar in de praktijk is het vooral heel onconfortabel. Bij Erfgoed Bossem hebben ze hier iets op gevonden: de sterrenkubus. Hier kun je gewoon vanuit je comfortabele bed de sterrenhemel bewonderen.
9. La Solane in Zuid-Frankrijk
Een romantische boomhut mag natuurlijk ook niet in dit rijtje ontbreken! In de Oostelijke Pyreneeën ligt dit pareltje van een glamping accommodatie. Hier kun je even helemaal ontkoppelen van de buitenwereld en echt tot elkaar komen.
10. Watervilla De Blauwe Reiger in Friesland
Heb je altijd al aan het water willen slapen? Deze glamping accommodatie biedt iets veel beters: slapen óp het water. Je overnacht in een drijvende villa en geniet op het houten terras van een prachtig uitzicht over het Friese landschap.
Welke romantische glamping accommodatie is jouw favoriet?


Deel dit artikel online