10 januari 2018

Het Gardameer is een zeer populaire toeristische bestemming en stiekem is het Gardameer best groot, het heeft namelijk een oppervlakte van ruim 370 km². En met vele glampings rondom dit meer met haar mooie helderblauwe water, is het moeilijk kiezen waarnaartoe te gaan. Daarom hebben wij de leukste familiecampings rondom het Gardameer op een rijtje gezet voor jou. Op al deze campings kan je heerlijk overnachten in een luxe Glamping-accommodatie waar je gegarandeerd een comfortabele vakantie zult beleven.

  1. 1. Camping Weekend,  San Felice del Benacio
    Camping Weekend is het paradepaardje van het Gardameer en één van de hoogtepunten van deze terrassencamping is het prachtige uitzicht vanaf het restaurant, waar je overigens heerlijk kunt eten. Het hele gezin zal zich hier vermaken, zo is er een uitgebreid Nederlands animatieprogramma, een groot zwembad met glijbaan, een Adventure Park, een leuke bar en schattig winkeltje. 

En hier kan je echt genieten van Glamping. Je kunt een romantische CubeSuite voor 2 personen reserveren, een stoere Safari Lodge voor 5 personen of een unieke AirLodge met 2 verdiepingen. Er is volop keus! En allen voorzien van eigen sanitair, sommige zelfs met een bad op pootjes! En wij hebben zelf deze glamping mogen uittesten, lees er hier alles over.

Vanaf €36,- per nacht

Cubesuite

  1. 2. Camping San Francesco, Sirmione

Een camping voor echte waterratten! Want met een groot zwemparadijs en de perfecte ligging aan een zandstrand van het Gardameer kan je hier naar hartenlust spetteren in het water. Naast zwemmen zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen op deze camping. Ga bijvoorbeeld tafeltennissen, volleyballen, basketballen, voetballen, jeux de boulen, tennissen of fietsen. Je zult je hier niet snel vervelen.

De Lodgetent op Camping Francesco is geschikt voor 5 personen. Overnachten in deze lodge voelt net als echt kamperen, alleen dan met meer luxe! De lodge bestaat uit 2 slaapvertrekken, een keukenunit en een eigen badkamer. En niet geheel onbelangrijk: de lodgetent beschikt over een ruim buitenterras. Zodat je de gehele dag kunt genieten van de Italiaanse buitenlucht.

Vanaf €29,- per nacht 

Airlodge

  1. 3. Camping Baia Verde – Manerba del Garda

Een waar kinderparadijs aan het Gardameer. Op Camping Baia Verde staan de kinderen centraal, en laten we eerlijk wezen; als de kinderen het naar hun zin hebben, dan de ouders ook! De kinderen kunnen heel de dag vermaakt worden door het enthousiaste animatieteam met spelletjes, knutselwerkjes, musicals, speurtochten en ga maar door. Deze familiecamping heeft een groot zwembad en een apart peuterbadje en in een paar minuten loop je naar het Gardameer. Tóp!

Ook op Camping Baia Verde is het mogelijk om een luxe Lodgetent te huren. Een 5-persoons tent waar heel het gezin lekker in kan slapen. De 2 slaapvertrekken zijn overigens gescheiden, zodat zowel de ouders en de kinderen comfortabel kunnen slapen.

Vanaf €47,- per nacht 

Lodgetent Deluxe

  1. 4. Camping Fontanelle - Moniga del Garda

We gaven al aan dat Camping Weekend een prachtig uitzicht heeft, maar Camping Fontanelle blijft zeker niet achter. Vanaf hier heb je een namelijk een adembenemend uitzicht over het schiereiland Sirmione. Vooral ’s avonds is dit spectaculair met de duizenden lichtjes aan de overkant van het meer. Even afkoelen van de warme temperaturen in Italië? Dat kan in een van de twee zwembaden op de camping. In vergelijking met de andere campings, is deze wat rustiger. Deze camping is overigens gelegen aan een kiezelstrand met aanlegsteiger.

Camping Fontanelle heeft ook vele knusse Lodgetenten staan, maar je hebt ook de mogelijkheid om een van de stacaravans te reserveren.

Vanaf €18,- per nacht 

 

LodgetentLodgetent