Natuurlijk zijn al onze glampings de moeite waard om te bezoeken. Van glamperen word je helemaal zen. Je zit midden in het groen met het nodige comfort, terwijl je helemaal niets hoeft. Heb jij het nodig om even volledig te ontspannen? Leef jij duurzaam en wil je deze levensstijl doorzetten op vakantie, lees dan snel verder. We gaan in deze blog in op de mooiste én groenste glampings van Europa.

1. Lodge Nutchel, Maaseik in België

Voor ontspanning en groen hoef je helemaal niet ver weg. Lekker dichtbij huis ligt een van onze favorieten; glamping Nutchel. Deze unieke luxe lodge is omgeven door bos en ligt tegen Natuurgebied Bergerven en Nationaal Park Hoge Kempen. Hier maak je de mooiste wandelingen en fietstochten.

2. Boerenbed Arche Hof Dengler, Hohenberg an der Eger in Duitsland

In de bergen van Beieren ligt een boeren glamping. De safaritenten van de boer geven je voldoende camping-gevoel en precies genoeg comfort om helemaal te onthaasten. Ga jij met je gezin op vakantie, dan is deze tussen de bergen gelegen glamping echt iets voor jullie. De kinderen kunnen samen met de boer de dieren verzorgen en zo leren over het boerenleven.

3. Kriebelland Boomhut, Kriebstein in Duitsland

Een van onze favorieten is deze boomhutten glamping in het Duitse Saksen. Het kabouterhuisje en de beboste omgeving van Kriebstein zorgen ervoor dat je het gevoel hebt dat je een sprookje in stapt. Deze boomhutten zijn een lust voor het oog, zowel van binnen als van buiten, voor elk kind en elke volwassene.

4. Safaritent Voedselbron, Graauw in Nederland

Vind je een groene en duurzame vakantie net zo belangrijk als een groene omgeving? Zoek het dan dichtbij huis. In het Zeeuwse Graauw ligt Voedselbron, een ecologische glamping gelegen in een voedselbos. Aanschuifdiners, meewerkdagen en rondleidingen horen tot de mogelijkheden om jouw kennismaking met het voedselbos compleet te maken.

5. Lodge Covertcabin, Piégut-Pluviers in Frankrijk

Voor een milieuvriendelijke vakantie en het ultieme gevoel van vrijheid ga jij naar deze off-grid lodge in de Dordogne. Met een van deze lodges, gelegen over verschillende locaties, begeef je je in the middle of nowhere. Samen met de eigenaar rijd je naar de locatie. In de omgeving vind je een meer waar je kunt varen of pootje baden en kleine dorpjes met de leukste weekmarkten.

Het voordeel van een groene vakantie

Je begeven in een groene omgeving doet veel met je lichaam en geest. Je ademt de verse zuurstof in en door de wandelingen en fietstochten kom je lekker in beweging. Dat is goed voor een mens! Kies je daarnaast ook voor een milieuvriendelijke accommodatie, dan ben je ook nog eens goed bezig voor moeder aarde. De ecologische glampings gaan verder dan een goede omgang met schoonmaakmiddelen, het scheiden van afval en energieverbruik. Soms wekken ze zelf energie op.

Misschien word je door een van onze glampings geïnspireerd om zelf een stapje extra te zetten. Energie vergelijk je gemakkelijk op internet. Op de website Nudge vind je veel informatie over duurzaam leven en wat je zelf kunt doen vanuit huis.