Ga je deze zomer naar Kroatië? Laat je wandelschoenen dan niet thuis! Kroatië is namelijk prachtig om te voet te verkennen. Met meer dan 400 verschillende routes kun hier je zowel als beginnende en als gevorderde wandelaar prima terecht.  Wij tippen je vandaag de beste wandelgebieden in de Kroatische balkan!

Plitvice meren

Eén van de mooiste natuurgebieden van Kroatië en misschien wel van heel Zuid-Europa zijn de plitvice meren. Leg kilometers af door de schaduwrijke bossen en azuurblauwe watervallen. Vergeet je fotocamera niet want je zult verstelt staan van deze prachtige natuur!

Wandelen op de eilanden

Kroatië kent wel honderden eilanden met elk weer zijn eigen bijzonderheden. Ben je binnenkort op de eilanden Cres, Brac, Kornati of Mljet te vinden? Dan kun je gerust je wandelschoenen meenemen. Of ga juist eiland hoppen en ontdek overal weer nieuwe routes. Overnacht op een mooie glamping zoals Poljani of Cikat op het prachtige Mali Losinj.

Wandelen Istrië 

Wist je dat Istrië ook een prima gebied is om de omgeving te voet te verkennen? Ontdek de verborgen stranden van schiereiland Kamenjak, struin door de historische paden van Rovinj en raak letterlijk niet uitgewandeld bij de twaalf wandelroutes van Pula. En het voordeel van wandelen in Istrië? Overal kun je wel genieten van een lekker cafeetje of restaurantje! Bekijk hier het ruime aanbod aan glampings in Istrië.   

Wandelen Dalmatië

Ook Dalmatië is een paradijs voor wandelaars. Vooral het Krka nationaal park mag er wezen, net als Biokovo:  één van de hoogste bergen van de Dinarische Alpen. Verbaas je over hoe groen het is in dit zuidelijke gedeelte van Kroatië. Overnachten doe je op de ruime boutique camping Nono Ban.  

Wandelen Zadar

Het Paklenican nationaal park, gelegen in de Velebit gebergte, is werkelijk een walhalla voor wandelliefhebbers. Met haar bergtoppen tot 1800 meter hoog, mooie bossen en ongerepte natuur is dit wel een must voor de wat geoefende wandelaars. Rust na wat stevige bergwandelingen uit bij Camping Zaton Holiday Resort. Ga je voor de lange vierdaagse bergwandeling? Overnacht dan in gave berghutten!