12 november 2017

De herfst is dé tijd van het jaar om lekker een stuk te wandelen. Een prachtige boswandeling, lekker lopen met de kids of een een flink stuk over het strand met z'n tweetjes. Vandaag laten we jou de allermooiste wandelingen door heel Nederland zien en tippen we je meteen een unieke overnachting!

De mooiste boswandeling - Trage Tocht over de Veluwe 
Als je denkt aan een mooie, frisse boswandeling dan denk je al snel aan de Veluwe: één van de mooiste stukjes Nederland. Deze Trage Tocht vanuit Hoenderloo voert er dwars doorheen. Brede zandpaden en één van de mooiste slingerpaadjes van Nederland komen je tegemoet, waarbij je je verbaasd van de rust, zelfs op een zonnige herfstdag. Overnacht in een sfeervolle boomhut in Otterloomet z’n tweeën in één van de romantische Tiny Houses op DroomPark De Zanding of met het hele gezin in deze gave boomhut op Miggelenberg.

De mooiste wandeling met de kids - Tiengemeten 
Wandelen met kinderen een uitdaging? Niet op dit prachtige natuureiland in Zuid-Holland! Midden in het Haringvliet, onder de rook van Rotterdam, ligt Tiengemeten. Eenmaal aangekomen op het eiland, na een bijzonder tochtje met de veerpont, kun je kiezen uit verschillende wandelroutes vanaf 4 kilometer. En zijn de kinderen nog niet moe? Dan vermaken ze zich vast en zeker in de natuurspeeltuin waar ze lekker vies kunnen worden. Neem de pond terug richting Goeree-Overvlakkee waar je heerlijk kunt ontspannen met een warme douche op Centerparcs Port Zélande.

Tiny Houses, DroomPark De Zanding

De mooiste stadswandeling - Groningen 
Voor de mooiste stadswandeling nomineerden wij Groningen. De gezellige stad in het hoge Noorden is de perfecte uitvalsbasis voor een inspirerende wandeling met hier en daar wat leuke tussenstops. Het Noorderplantsoen, de grachtengordel, de Martinitoren en wat gezellige caféetjes  zul je tijdens deze wandeling ook ontdekken. Verblijf in een sfeervol ingerichtte woodlodge of een unieke hooiberghut op Camping De Weyert.  

De mooiste strandwandeling - Texel 
Ploeteren over het strand, krijsende meeuwen en een stralende zon: de Groene Wissel over het Waddeneiland Texel is zowel indrukwekkend als pittig. Kijk je ogen uit over de lepelaarskolonie en de duinen in dit zeldzame natuurgebied. Even bijkomen van de flinke wandeling? Dat kan in de bijzondere Yurts! Vervolg je dag midden in de natuur, maar wel in alle comfort, in Den Hoorn. Romantisch met z’n tweeën of met het hele gezin zul je hier hoe dan ook het ultieme vakantiegevoel beleven.

Foto via Frank van der Meer 

De mooiste bergwandeling - Zuid-Limburg 
Voor de echte wandelaars onder ons is deze tweedaagse heuvelachtige wandeling door het betoverende Zuid-Limburg een mooie uitdaging. Deze tocht door het Limburgse Gulpen- en Geuldal wordt ook wel de mooiste wandeling van Nederland genoemd. Dat belooft wat! Na het passeren van bloemrijke heuvels, meanderende riviertjes en tussenstops in sfeervolle dorpjes kun je heerlijk nagenieten van het prachtige heuvellandschap in de Airlodge in Gulpen.

Welke wandeling nomineer jij als de mooiste van Nederland? 

Yurts, Texel

Met dank aan FrankWandelt voor de routes! 

 

 


Deel dit artikel online