10 september 2019

Glampings is een samenwerking gestart met Adopteerregenwoud.nl (onderdeel van Work with Nature), een van oorsprong Nederlandse organisatie die zich volledig inzet ter bescherming van het regenwoud in Costa Rica.

Momenteel is de ontbossing voor landbouwgrond, palmolie- of bananenplantages in de regenwouden van Zuid-Amerika groot nieuws in de media. Het voortbestaan van deze prachtige natuur is in gevaar, en de verwoesting, middels het verbranden van grote stukken regenwoud, gaat sneller dan ooit. Je leest het in de krant, op social media en ziet de beelden op tv. Dit riep bij ons een gevoel op van machteloosheid, woede en frustratie. Je wilt iets doen maar we hadden geen idee waar te beginnen. 

Toen we ons verder gingen verdiepen in de mogelijkheden om het regenwoud te beschermen kwamen we uit bij een Nederlandse organisatie die zich al jaren inzet voor de bescherming van het tropisch regenwoud in Costa Rica. Sven Schuurmans, de eigenaar van Glampings, had altijd een voorliefde voor Costa Rica dus de interesse was gelijk gewekt. Tijdens een lange periode van backpacken door Midden-Amerika bracht hij een bezoek aan dit land en was hij meteen onder de indruk van de prachtige natuur.

Costa Rica staat bekend om zijn tropische regenwouden, adembenemende watervallen, een ongekende diversiteit van wildlife en bountywitte zandstranden. Daarnaast is Costa Rica is een van de voorlopers op het gebied van ‘glamping’. Het land kent al vele jaren unieke accommodaties in de vorm van luxe ingerichte tenten en eco-vriendelijke boomhutten midden in de natuur.

De combinatie glamping en natuur gaan hand in hand en we zien hierdoor ook steeds meer unieke glamping projecten midden in de natuur. Een organisatie als Adopteerregenwoud.nl vonden we daarom perfect aansluiten bij Glampings en geeft ons de kans een klein steentje bij te dragen aan het beschermen van het regenwoud. 

Costa Rica watervalHet team achter Adopteerregenwoud.nl

Na een gesprek met de enthousiaste Martin en Matthijs, twee van de teamleden (Matthijs is mede-oprichter) van adopteerregenwoud.nl, waren we meteen overtuigd. Hier zitten mensen achter die echt hart hebben voor de doelstellingen van de organisatie door zich al jaren voor meer dan 100% in te zetten voor de bescherming van de natuur. Ze gaven aan dat er naast langdurige bescherming van het regenwoud ook goed wordt gekeken naar betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking, het creëren van bewustwording én door wetenschappelijk onderzoek de echte waarde van het regenwoud aan weet te tonen. Daarnaast is er het programma "Regenwoud van de kinderen", een project dat kinderen de kans geeft om iets te doen voor het behoud van het regenwoud. 

Glampings is trots dat om met deze organisatie te mogen samenwerken en we zullen daarom het komende jaar aandacht geven aan de projecten van Adopteerregenwoud.nl op onze website, middels blogartikelen maar ook door jullie mooie (eco-vriendelijke) plekken laten te zien in de prachtige natuur die de wereld te bieden heeft.

Wil je zelf ook iets doen voor de bescherming van het regenwoud?

Adopteer nu heel eenvoudig zelf een stukje regenwoud (al vanaf € 2,50 bescherm je 1m2 regenwoud) of geef een stukje regenwoud cadeau.

Bekijk hier de mogelijkheden om een stukje regenwoud te adopteren.

Heb je nog vragen over de organisatie of wil je meer weten over de achtergrond van de organisatie? Mail naar info@work-with-nature.com.