03 juni 2022

We Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Onlangs verbleven we een nachtje in een luxe lodge van 7HuizenaanZee. Lees snel verder voor onze ervaring bij deze glamping aan de Zeeuwse kust!

Wie, wat, waar?

Op een rustig gelegen plekje in Zeeland vind je 7HuizenaanZee: een prachtige camping en buitenplaats in Scharendijke. Eigenaren Pauline & Tom runnen hier een agrarisch familiebedrijf in combinatie met de vele overnachtingsmogelijkheden van 7HuizenaanZee. Je kunt er kiezen voor een plekje op de camping, een overnachting in een CoCon, voor een luxe lodge op de buitenplaats of voor één van de 7 vakantiehuizen. Er is voor ieder wat wils op deze groene glamping in Zeeland! 7HuizenaanZee ligt op een steenworp afstand van het Grevelingenmeer, het Noordzeestrand, de Brouwersdam en Renesse. Je overnacht op een rustige plek maar wel met een centrale ligging.

Onze ervaring bij 7HuizenaanZee

Toen ons werd gevraagd of we een nachtje naar Zeeland wilde komen, hoefden we daar geen twee keer over na te denken. Zeeland is een heerlijke bestemming voor een vakantie in eigen land. Hier geniet je écht even van het buitenland gevoel en kun je lekker uitwaaien aan zee. In zo’n twee uur reden we naar onze bestemming in Zeeland: 7HuizenaanZee in Scharendijke. Eenmaal over de Zeeuwse grens reden we langs het Grevelingenmeer en even later over de Brouwersdam.

Aangekomen op locatie werden we ontvangen door Pauline, eigenaresse van 7HuizenaanZee. We maakten kennis, ze liet ons de Huyskamer zien en we kregen van alles te horen over de glamping. 7HuizenaanZee bestaat inmiddels zo’n 5 jaar en is een combinatie van verschillende bedrijven en onderdelen. Er is een camping met campingplekken en met twee CoCons, een buitenplaats waar verschillende luxe lodges staan, je kunt er één (van de 7) vakantiehuizen huren én ze runnen een agrarisch familiebedrijf. Na een kopje koffie in de tuin leidde Pauline ons naar de Buitenplaats waar de Strandlodge staat: onze slaapplek voor een nachtje.

De buitenplaats van 7HuizenaanZee is een heerlijke rustige plek met in het midden een grote schuur, omgebouwd tot een gezellige ruimte met loungeplekken, een lange eettafel en een bar. Rondom de schuur staan de verschillende luxe lodges en als je tussen de paden doorloopt naar het einde van de schuur heb je een prachtig uitzicht op de omliggende weilanden. We genoten hier ’s avonds van een hele mooie zonsondergang.

In de lodge kwamen we even bij van de autorit en we kregen meteen wat leuke tips van Pauline voor de omgeving: Strandclub Zee & de Brouwersdam. Binnen zo’n 10 minuten rijden we over de Brouwersdam naar Strandclub Zee. Hier hebben we genoten van Zeeuwse oesters met een glas bubbels en een vers visje als hoofdgerecht. Je kunt hier lekker op het terras zitten met uitzicht op zee! Na het eten reden we weer terug via de Brouwersdam, iets voor zonsondergang zagen we hier allemaal zeehonden in het water.

De avond sloten we af bij de lodge. Met een hapje en een drankje staken we de houtkachel aan. Het weer was super tijdens ons verblijf dus we konden lekker lang buiten borrelen met het gezellige, knisperende vuur erbij.

Iets waar we geen genoeg van kunnen krijgen bij Glampings? Wakker worden met fluitende vogels op een bijzondere glamping locatie. Ook dit maakte dat we écht konden genieten van glamping vibes bij 7HuizenaanZee. Na een nachtje slapen in de strandlodge werden we samen met de vogels wakker. Even later stond er een tasje met verse broodjes en tips voor een bezoek aan Zierikzee voor ons klaar op het terras. De zon stond al aardig hoog in de ochtend dus we hebben lekker buiten ontbeten op de houten veranda.

Na een rustige ochtend bij de lodge was het tijd om uit te checken. We gingen nog niet naar huis zonder een bezoek aan de Zeeuwse stad Zierikzee. Ook zijn we onderweg naar Zierikzee nog even gestopt om het Grevelingenmeer te bewonderen.

Zierikzee is een gezellige havenstad met leuke plekken om te winkelen, te lunchen of om op een terrasje te zitten. We dronken een drankje in de stadstuin van ‘De Zeeuwse Hemel’, we hebben wat gewinkeld en we genoten van kibbeling midden in de stad. Voor de terugweg namen we nog een paar Zeeuwse Bolussen mee.

Na een paar uur in de stad wilden we nog graag even naar zee. Hier genoten we van de zon, de zilte lucht en de geluiden van de golven, voordat het tijd was om weer naar huis te tijden. 

De CoCons van 7HuizenaanZee

Tijdens ons verblijf in de strandlodge kregen we ook nog een rondleiding over het hele terrein én om de nieuwe CoCons te bekijken. Deze kampeerhuisjes staan op het campinggedeelte van 7HuizenaanZee en matchen goed met Glampings. Ze zijn geschikt voor 4 personen, hebben een eigen toilet en keuken, met een veranda met Kamado BBQ!

Meer weten over de CoCons? Bekijk hier meer over deze bijzondere glampingaccommodatie.

Ons oordeel

Er is zo veel te doen in deze mooie omgeving, dat één nachtje eigenlijk veel te kort is. Toch hebben we in 1,5 dag al veel sfeer kunnen proeven in het mooie Zeeland. Deze provincie staat op ons lijstje om nog eens terug te komen. Zeker ook door de gastvrijheid en persoonlijke tips van Pauline en het prachtige aanbod van 7HuizenaanZee! De lodges zijn fijne en luxe accommodaties om te verblijven en de unieke inrichting en faciliteiten maken je verblijf af. Ook hebben alle lodges veel privacy, wat erg fijn is: ze hebben een omheinde grote tuin, waardoor er een eigen plekje gecreëerd wordt. Deze glamping in Zeeland is er eentje voor op je bucketlist, zo’n bestemming waar alles klopt.

Wat kost een verblijf bij 7HuizenaanZee?

Je boekt één van de luxe lodges vanaf €120 per nacht. Ben je benieuwd naar de strandlodge, of naar de andere accommodaties van 7HuizenaanZee?

Bekijk hier meer over de lodges van 7HuizenaanZee!