We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar Recreatiepark de Leistert in Limburg.

Wie, wat, waar?
Recreatiepark de Leistert ligt bij het dorpje Roggel, in midden Limburg tussen Roermond en Weert in. Er zijn meerdere mooie natuurparken in de buurt, waaronder Nationaal Park De Groote Peel. Op het park zijn kampeerplaatsen, bungalows en sinds vorig jaar ook luxe glamping tenten te huur. Het glamperen slaat aan en dit jaar is het aanbod uitgebreid. De glamping tent die wij mogen testen staat op een veldje met 6 splinternieuwe safaritenten. Er is veel ruimte om de tent heen en in het midden van het grasveld staat een leuk speeltoestel. De tent is geschikt voor 5 personen. Voorin de tent is een ruim gedeelte met een keuken, grote eettafel en een loungehoek. Achterin bevindt zich een toilet, een badkamer, een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met drie bedden waaronder een stapelbed. Buiten kun je goed zitten op de grote veranda, waar twee comfortabele stoelen en een picknicktafel staan.
Onze kampeerervaring
We komen vrijdagavond aan en zijn nog net op tijd om in te checken. De receptionistes zijn vrolijk en hartelijk, dat geeft alvast een welkom gevoel. Eenmaal bij het veldje aangekomen, rent onze oudste zoon enthousiast naar de tent toe. Vol bewondering bekijken hij en zijn zusje de kamer waar ze mogen slapen. We zetten de tassen neer en voordat we het weten, zijn de kinderen al buiten aan het spelen. Onmiddellijk hebben we het ontspannen camping gevoel te pakken. De overbuurvrouw leest een boek op de veranda. Een stukje verderop smelten kinderen marshmallows boven een kampvuurtje. Een klein meisje rent in haar pyjama over het gras. Het doet me denken aan de heerlijke zomers die ik zelf als kind doorbracht op de camping. Buiten spelen tot je erbij neervalt en dan in een knus bed tevreden in slaap vallen.

Zaterdag beginnen we met een vers croissantje en besluiten we daarna te gaan zwemmen. Er is keuze uit een zwemmeer, golfslagbad buiten en een subtropisch binnenzwembad. Het is niet zo warm buiten, dus we kiezen voor het binnenbad. Er zijn een aantal verschillende baden, waardoor het groter is dan het in eerste instantie lijkt. Onze jongste dochter van 4 maanden kan ik makkelijk omkleden bij de speciale verschoonplek voor baby’s. Dankzij het warme water geniet ook zij van het zwembad en drijft ze gezellig rond in haar babyzwemband. 

De rest van de dag staat in het teken van buiten spelen en relaxen op de veranda. ’s Avonds bak ik pannenkoeken, terwijl het animatieteam buiten de kinderen verzamelt voor een kinderdisco. Het is heerlijk om de kinderen zo te zien genieten. Zondag gaan we naar de grote buitenspeeltuin, een paar minuutjes lopen vanaf onze tent. Er is van alles te doen, voor kleine en grote kinderen. Bij de zwemvijver kun je spelen op een vlot of met de waterpomp. Er zijn allerlei schommels en speeltoestellen, een grote klimtoren met glijbanen, trampolines en een skelterbaan. Ons weekend vliegt voorbij. We sluiten af met patat en een ijsje. En dan is het helaas al weer tijd om terug naar huis te gaan, omdat morgen onze school- en werkweek weer begint.

Ons oordeel
Glamperen bij recreatiepark de Leistert is gezellig en comfortabel. De ruime glamping tent biedt veel gemak. Met het Nederlandse weer is het fijn dat je ook op de veranda en binnen veel ruimte hebt. Als het echt koud is kun je de verwarming aanzetten en voor warme dagen hangt er bovenin de tent een ventilator. Het is ideaal om in je eigen tent een toilet en douche te hebben. Het verschil met een huisje of hotel is vooral het gevoel van het buitenleven. Het is tijdens ons weekend geen zomerweer en toch zijn we bijna alleen maar buiten. De kinderen maken makkelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en daarnaast geeft de tent een knus en gezellig gevoel.

Een absoluut pluspunt van het park is dat er veel te doen is, zowel binnen als buiten. Een binnenzwembad, buitenzwembad en recreatievijver met strand: zelden heb je dat allemaal bij elkaar. Voor zowel jonge als wat oudere kinderen zijn er veel verschillende speelplekken en activiteiten. Het animatieteam is erg actief en organiseert leuke activiteiten. Er zijn sportvelden, een visvijver en bowlingbanen. Voor je eten en drinken kun je terecht bij de supermarkt, het cafetaria of het restaurant met terras. De vraag is eigenlijk: wat is er niet op het park? Daar heeft de Leistert een antwoord op: ze zijn een grote indoor speeljungle aan het bouwen die in het najaar klaar is. Een goede reden om nog eens terug te gaan.

Een glamping verblijf bij De Leistert is uitstekend geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook kinderen die al naar de basisschool gaan. Op het park ben je niet snel uitgekeken, maar als je er toch even op uit wilt is er in de buurt genoeg te doen. Attractiepark Toverland is een kwartiertje rijden. Je vindt er meer dan 30 attracties en shows, waaronder de hoogste, langste en snelste houten achtbaan van de Benelux. Houden jullie van historie, avontuur en architectuur, dan moet je zeker bij Kasteel De Keverberg gaan kijken. Je kunt er Code Keverberg spelen, waarbij je als team de code van de schatkist moet zien te kraken. Een andere aanrader is het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, dat extra leuk is voor kinderen omdat ze mee mogen helpen met de oude ambachten.

Wat kost een verblijf?
Een 5-persoons glamping tent kost € 260,- voor een weekend in juni 2017. We vinden dit verrassend voordelig voor een park met zoveel faciliteiten en een ruime tent met keuken, toilet en badkamer. Buiten de schoolvakanties geldt er bovendien een jonge gezinnenkorting van 20% als je kinderen onder de 5 jaar hebt.

Ook zin om luxe te kamperen?
Boek dan een gezellig glamping verblijf bij Recreatiepark De Leistert in Limburg en geniet van comfortabel kamperen.