23 januari 2023

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen?

Wie, wat, waar?

In deze blog nemen we je mee in onze glamping ervaring op de Veluwe. Vlakbij Arnhem en tegenover Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt EuroParcs de Hooge Veluwe. Hier sliepen we in één van de knusse tiny houses.

Tiny houses zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een huisje waar je in een kleine ruimte alles vindt wat je nodig hebt om te leven. Het motto van de Tiny Houses van Europarcs is dan ook: “Minder huis meer leven”. Tiny houses zijn dé trend op het gebied van glamping, omdat ze de mogelijkheid bieden om in alle luxe én op een milieuvriendelijke manier de meest bijzondere locaties te ontdekken. Benieuwd hoe het is om te overnachten in een tiny house? Lees dan snel verder over ons verblijf bij EuroParcs!

Onze glamping ervaring bij EuroParcs de Hooge Veluwe

Afgelopen weekend reden we naar deze natuurrijke plek voor een weekend in één van de knusse tiny houses. We hadden niet het beste weekend uitgekozen: elke dag was er veel regen, maar dit zorgde juist voor een hele gezellige sfeer en ervaring in het kleine, houten huisje.

Na een fijne check-in bij de lobby op het vakantiepark rijden we naar onze tiny house. Er staan enkele tiny houses bij elkaar op een apart deel van het park. Een plek met verschillende paden naar de deuren van van de tiny houses, gezellige lichtjes en veel groen. Aangekomen bij onze tiny house haasten we ons naar binnen, want het regent als we aankomen. Binnen ontdekken we een knusse leefruimte met een bank, uitschuifbare TV en een pelletkachel. Ook de keuken en een kleine tafel met twee stoelen bevindt zich in dezelfde ruimte. De keuken heeft een wasbak, combimagnetron, koelkast, Nespresso Professional machine en een waterkoker. Een prima keuken om een lekker ontbijt, lunch of diner te maken.
Achterin de tiny house is een kleine badkamer te vinden met een toilet en douche. Vanaf de woonruimte kun je met een houten trap naar de vide met een tweepersoonsbed. In het dak bij de vide zit een groot dakraam, we kunnen dus heerlijk naar buiten kijken vanaf het bed. Boven kun je niet staan, maar gelukkig wel zitten zonder je hoofd te stoten.

We gaan slapen en worden de volgende ochtend wakker met het geluid van regen op het dak. Een beetje vervelend omdat we graag de natuur in willen, maar het regenachtige weekend heeft er ook voor gezorgd dat we lekker konden cocoonen in de tiny house. Wat een perfecte match is met dit type accommodatie: wakker worden, in alle rust ontbijten met croissantjes, een kopje thee en koffie drinken op de bank en even helemaal niets hoeven (en kunnen ;) ).
In de middag besluiten we om Arnhem te verkennen. Je kunt hier goed winkelen, er zijn veel leuke plekjes om koffie te drinken. We gingen voor een taartje en cappuccino bij Dudok en zijn uit eten gegaan bij Così, waar je heerlijke Italiaanse pasta’s en pizza’s kunt eten. Een geslaagde eerste dag bij EuroParcs de Hooge Veluwe en in Arnhem!

De zondag van ons weekend hebben we meer geluk met het weer. ‘s Ochtends schijnt de zon, perfect om een paar mooie foto’s van de tiny house te maken. Daarna verlaten we het park en hoeven we alleen de straat over te steken om de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe te bereiken. We fietsen, met de witte fietsen, door het prachtige park. Door de bossen en langs de zandvlaktes. Een bezoek aan de Hoge Veluwe mag absoluut niet ontbreken tijdens een verblijf bij EuroParcs de Hooge Veluwe!
Ook bezoeken we het Kröller Müller museum wat midden in het park ligt. Hier bewonder je verschillende werken van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en andere moderne en hedendaagse kunst. Een tip bij beter weer: wandelen door de beeldentuin van het Kröller Müller museum.

Na een halve dag op het nationaal park komen we heerlijk ‘thuis’ in de tiny house. Met boodschappen voor het avondeten, een lekkere fles wijn en wat snacks hoeven wij het huisje niet meer te verlaten. We steken de pelletkachel aan om weer op te warmen na de fietstocht en spelen spelletjes voor het vuur met een drankje erbij. Dit was voor ons echt een ultieme glamping-vibe en een perfecte manier om het weekend af te sluiten!

WAT KOST EEN VERBLIJF IN EEN TINY HOUSE BIJ EUROPARCS DE HOOGE VELUWE?

Je boekt één van de tiny houses vanaf €76 per nacht. Ben je benieuwd naar de tiny houses, of naar de andere accommodaties op EuroParcs de Hooge Veluwe?

Bekijk hier de tiny houses & meer van EuroParcs de Hooge Veluwe!