08 december 2018

Vakantie is er om lekker tot rust te komen, maar je kunt je hoofd ook helemaal leegmaken door actief bezig te zijn. Als je behoefte hebt aan zon, graag kampeert maar ook van wat luxe houdt, dan is een verblijf op een glamping een perfecte keuze.

In dit artikel leiden we je langs een aantal plekken in Italië. Je kunt daar op schitterende locaties leuke sportieve activiteiten vinden, maar ook prachtige glampings vinden waar je heerlijk kunt relaxen in pure kampeer luxe. Maar er is nog meer. Het heerlijke klimaat van Italië en de tongstrelende keuken zal jouw vakantie meer dan compleet maken.

Schitterende meren en prachtig berglandschap

Zowel in het noorden van Italië als in de zuidelijke delen kun je prachtige glampings vinden met veel sportief vertier in de directe omgeving. Als je alleen al kijkt naar de glampings bij het Gardameer, kom je talloze activiteiten tegen. Ook bij het Lago Maggiore, wat meer aan de noordwestelijke kant van Italië, heb je genoeg keus.

Je kunt hier bijvoorbeeld gaan mountainbiken of paardrijden. Als je nog meer uitdaging zoekt, bieden de bergen en de fraaie natuur nog talloze andere mogelijkheden. Rafting, canyoning, klimmen, deltavliegen of zelfs parachutespringen, het kan allemaal rondom het Lago Maggiore. Er liggen meerdere glampings in dit gebied, waar je na een inspannende dag kunt genieten in je luxe safari- of lodgetent. En natuurlijk zijn er vaak ook de faciliteiten van de glamping, zoals een zwembad of een strandje aan het meer, waar je heerlijk kunt relaxen.

Actieve vakantie Italië

Uitdagingen op de grond of in de lucht

Op het vasteland van Italië vind je verschillende glampings met ieder zijn eigen mogelijkheden en faciliteiten. Zo kun je in Toscane heerlijk van het prachtige landschap genieten terwijl je op de fiets de talloze heuvels bedwingt. Ook het golvende landschap van Umbrië biedt schitterende fietsroutes langs de middeleeuwse dorpjes en door de wijngebieden. Raften, hanggliden of deltavliegen met het zicht op de bergen, de rotspartijen en de vele watervallen zijn hier een onvergetelijke ervaring.

Glamoureus genieten van het Italiaanse paradijs

Ook de Italiaanse eilanden hebben uitdagende mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld eens een glamping op Sardinië en ontdek niet alleen de witte stranden en de azuurblauwe zee, maar ga ook als een echte avonturier canyoning, caving en rotsklimmen. Natuurlijk biedt die heldere zee ook tal van mogelijkheden, maak een diepzeeduik of ga kitesurfen.

Avonturen en de zorgverzekering

Zorg wel dat je met al die spannende en uitdagende activiteiten alles goed op orde hebt qua de zorgverzekering. Zorg dat je weet wat de zorgverzekering dekt in geval van een ongeluk waarbij je zorg nodig hebt. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan is het fijn als je weet hoe de ziektekosten gedekt zijn in het buitenland en hoe je moet handelen.

Ga jij vaak op actieve vakanties? Weet dan wat de basisverzekering aan zorg dekt in het buitenland en waarvoor je een aanvullende verzekering nodig hebt. Aan het eind van elk jaar kun je de zorgverzekering vergelijken en bekijken wat de dekkingen zijn. De basisverzekering is voor iedereen altijd hetzelfde. Spoedeisende hulp en medische ingrepen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Spoedeisende hulp wordt naar Nederlands tarief vergoed, voor de tarieven daarboven kun je een aanvullende zorgverzekering nemen. Voor een medische ingreep heb je eerst toestemming nodig van de zorgverzekeraar.

Het is heel verstandig om je EHIC (European Health Insurance Card) mee te nemen naar de bestemming. Dat is het bewijs dat je in Nederland een zorgverzekering hebt.