Deze maand opende Maloca Glamping, een nieuw glamping resort in Guasca, Colombia, haar deuren met wel hele bijzondere tenten. De nieuwe Ctents zijn namelijk luxe, comfortabel én ecologisch. 

Gunsca is een knus, klein dorpje gelegen op 2700 meter hoogte midden in de bergen. Op zo’n 40 kilometer afstand van hoofdstad Bogotá zou je niet denken dat het hier zo rustig is. De eigenaars, een stel van ervaren architecten, koos voor drie luxe zogenoemde C-tenten (in het Engels ook wel Ctents genoemd) om te starten met hun ecologische glampingbedrijf.

De Ctents zijn zo bijzonder omdat het ontwerp integreert met het landschap. Als een baken in het bos schitteren ze wanneer de nacht valt, net als grote lantaarns waarmee je van het resort gemakkelijk het pad kunt volgen naar de natuurvriendelijke accommodatie! Omdat er veel regen valt in Guasca, is een waterdichte tent een must voor een luxe accommodatie in dit gebied. De Ctents bevatten een PVC-buitentent die met voldoende ruimte van het binnenlichaam van de tent is wat in ieder geval geen natte voeten oplevert. Dankzij het exclusieve ventilatiesysteem van de Ctents blijft de binnentemperatuur comfortabel warm en wordt frisse lucht in de tent behouden.

De eigenaren van Maloca Glamping hebben de tenten in een knusse en gezellige stijl ingericht die tegelijkertijd functioneel is. Met een comfortabel groot bed en voldoende ruimte om te zitten en te ontspannen is de tent de plek waar je wilt doorbrengen. De Ctents zijn op strategische plekken overal op het terrein geplaatst om op elke plek een uitzonderlijk uitzicht op de omliggende vallei te bieden. Vanaf het houten terras bij de ingang van de tenten, of zelfs vanuit het bed, zul je een adembenemende zonsondergang meemaken.

 “Maloca Glamping kan worden beschouwd als echte luxe voor de zintuigen en de geest en we zijn trots op onze bijdragen aan deze prestatie”, zegt Ricardo Benítez Robredo van Ctents.

Foto’s via Ctents
Met dank aan GlampingBusiness

 


Deel dit artikel online