22 augustus 2017

Glamorous camping is er in allerlei soorten en maten: je kunt overnachten in een safaritent, lodge, tipi, pipowagen, tiny house, boomhut of yurt. Maar dat is niet alles, sinds kort kun je namelijk ook een dome tent huren.

Dome tenten worden steeds populairder omdat ze licht, sterk en kostenefficiënt zijn. Hierdoor zijn ze makkelijk te verplaatsen en dus ideaal voor luxe kamperen! Steeds meer glampings bieden ook overnachtingen in een dome tent aan. Hoewel ze iets weg hebben van een yurt, is het bijkomende voordeel van deze tenten dat je vaak een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Wij zetten 10 van onze favoriete dome tenten voor je op een rij, die je nu kunt boeken!

1. De Island Lodge in Stockholm
Gelegen op een klein afgezonderd en onbewoond eiland in het midden van de Stockholm Archipelago ligt de Island Lodge. Je kunt hier overnachten in een prachtige dome tent, die een spectaculair uitzicht biedt op het gebied van ruim 24.000 eilandjes rondom Stockholm.
Foto: Torkild Berglund

2. Loveland Farm in Devon
Loveland Farm in Devon is een creatieve plek waar mensen komen om één te worden met de natuur. Deze glamping accommodatie maakt gebruik van groene technologieën om een milieuvriendelijke vakantiebestemming te creëren. Naast een aantal verschillende dome tenten, kun je hier ook genieten van diverse buitenactiviteiten, lezingen en livemuziek.
Foto: Loveland Farm

3. Bij Ons in Groesbeek
Camping Bij Ons is een kleinschalige glamping accommodatie in het Gelderlandse dorpje Groesbeek. Naast de 40 kampeerplaatsen vind je hier ook verschillende originele glamping accommodaties, waaronder een dome tent. Je kunt hier optimaal genieten van de rust en de ruimte die je in het buitengebied van Groesbeek ervaart.
Foto: Bij Ons

4. De Terp op Texel
Wist je de sterren op Texel veel beter te zien zijn? Op deze kleinschalige glamping accommodatie aan de voet van de Waddenzeedijk kun je dit zelf ervaren in een dome tent met transparant dak. De dome tenten zijn geschikt voor twee personen en dus ideaal voor een romantische getaway.
Foto: De Terp

5. Camp Kátur in New Yorkshire
Kátur betekent letterlijk ‘blij’ in de IJslandse taal en dat is zeker wat je op deze mooie glamping accommodatie op het Engelse platteland zult zijn. Op Camp Kátur ervaar je het Engelse buitenleven en leer je wat het écht is om glamorous te kamperen. En met verschillende glamping accommodaties om uit te kiezen, kan dit ook nog eens in alle luxe.
Foto: Camp Katur

6.The Dome Garden in Gloucestershire
The Dome Garden is een unieke glamping accommodatie die bestaat uit 11 luxe ingerichte dome tenten met een eigen karakter. Deze glamping accommodatie ligt middenin het Gloucestershire’s Royal Forest of Dean, waardoor het de ideale locatie is voor een kleine glamping break in Engeland.
Foto: The Dome Garden

7. Torassieppie in LaplandTorassieppie is een glamping accommodatie in de wildernis van Fins Lapland. Je vindt hier dome tenten in een Laplandse stijl, waardoor ze comfortabel en warm zijn. Je kunt hier dus ook heel goed in de winter vertoeven. De tenten zijn perfect gepositioneerd om het door het Noorderlicht verlichtte meer Torassieppie te bewonderen.
Foto: Harriniva Hotels & Safaris

8. Mali Mišjak in Kroatië
Mali Mišjak ligt op het eiland Otok net voor de kust van Kroatië, waar een prachtige glamping accommodatie zich heeft gevestigd. Het eiland is verder onbewoond en is daarom een heerlijk toevluchtsoord voor iedereen die de toeristische massa wil ontwijken. Er is hier niets dan natuur, fijne stranden en een paar hele comfortabele dome tenten met een prachtig uitzicht.
Foto: Mali Mišjak

9. Loch Tay in Perthshire
In de hooglanden van Schotland vind je deze kleine ‘dome village’ in de buurt van Perthshire. De luxe dome tenten bieden een prachtig uitzicht op Loch Tay en de Ben Lawers berg. Je kunt hier echt even helemaal ontsnappen aan het dagelijks leven en genieten van de luxe faciliteiten in een beeldschone omgeving. Er is zelfs een op hout gestookte hot tub!
Foto: Loch Tay

10. Whitepod Resort in Cerniers
Het Whitepod Resort in Cerniers is een hooggelegen glamping accommodatie in de Zwiterse Alpen. Gasten ervaren hier een combinatie van comfort en avontuur: je kunt er skiën, trekkingen maken, paragliden en hondensleeën, maar ook gebruik maken van de luxe wellness faciliteiten of genieten in het restaurant. 
Foto: Whitepod Resort

Welke is jouw favoriet?