08 augustus 2017

Ook onze westerburen hebben het glamping virus te pakken! Glamorous kamperen is overgewaaid naar verschillende regio’s in Zuid-Engeland, waar je spectaculair kunt overnachten. Dit veelzijdige land heeft iedereen iets te bieden: of je nu komt voor het prachtige glooiende landschap, metropolen als London, Liverpool en Bristol of de tropische sferen van de Engelse rivièra. Wij zetten 3 bijzondere regio’s met glamping mogelijkheden in Engeland voor je op een rij.

1. Devon
Samen met Cornwall maakt Devon deel uit van de Engelse rivièra, die zich langs de gehele kust van Zuidwest-Engeland uitstrekt. Vanwege de warme golfstroom die langs deze kust stroomt, is het een populaire vakantiebestemming die jaarlijks veel toeristen trekt. Er zijn prachtige tuinen vol subtropische planten, authentieke visserdorpjes, indrukwekkende natuurgebieden en uiteraard ook heerlijke badplaatsen. Vooral de Jurassic Coast is een prachtig stukje natuur die je echt niet mag missen en ook de populaire badplaats Torquay is absoluut een bezoekje waard. Kortom, een vakantie in Devon staat garant voor een veelzijdigheid aan indrukken die deze streek te bieden heeft.

Overnachten in Devon doe je op Billingsmoor Farm in Cullompton, een kleinschalige boerderij waar je het échte Engelse landleven kunt ervaren. Boek nu jouw luxe kampeerovernachting in Devon hier.
Cornwall
Cornwall is hét paradijs voor vakantiegangers die gek zijn op wandelen en fietsen. Het meest zuidwestelijke puntje van Engeland staat namelijk bekend om haar tropische sferen, waardoor dit gebied zich perfect leent voor een actieve vakantie. Land’s End, daar waar het schiereiland samenkomt met de zee, is één van de meest populaire trekpleisters. Verder kun je in het gebied genieten van de herkenbare Engelse cottages, adembenemende kliffen, gezellige haventjes en ongerepte natuur. Ook de Scilly-eilanden, die 45 kilometer uit de kust van Cornwall liggen, zijn zeker een bezoekje waard. Daarnaast is Cornwall een echte surf hotspot: surfliefhebbers kunnen zeker aan de noordkust van Cornwall hun lol op.

In Penzance, op het puntje van het schiereiland, liggen twee prachtige authentieke glamping accommodaties waar je met het hele gezin kunt overnachten. Wat dacht je van een heerlijke glamping vakantie bij Boswarthen Farm of Treganhoe Farm?
Sussex
In het zuidoosten van Engeland, onder London, vind je de gebieden East-Sussex en West-Sussex. Deze regio staat bekend om haar indrukwekkende rotsformaties en onstuimige zee en biedt mogelijkheid tot een tal van prachtige wandel- en fietstochten. Hoewel het hier over het algemeen minder warm is dan in de Engelse rivièra, is ook Sussex zeker een ideale vakantiebestemming. Je vindt hier van alles: van adembenemende natuurgebieden zoals de South Downs met als toppunt Beachy Head, tot typisch Engelse kustplaatsen als Brighton en Portsmouth. Als je in de regio bent dan is Isle of Wight, dat je vanuit Sussex goed met de boot kunt bereiken, een leuk uitstapje.

Ook in Sussex vind je voldoende bijzondere glamping accommodaties voor een bijzondere vakantie. Bijvoorbeeld Mill Farm in het historische dorpje Lurgashall of  Canfields in mooie Rudgewick.
Wat is jouw favoriete vakantiebestemming in Zuid-Engeland?