03 augustus 2017

Wist je dat je helemaal niet ver weg hoeft voor een bijzondere overnachting? In Nederland en België vind je al een tal van unieke glamping accommodaties, maar ook bij onze oosterburen is de keuze reuze. Duitsland is dan ook niet voor niets een populaire vakantiebestemming. Want of je nu voor een weekendje of een langere periode weggaat, er is altijd voldoende te beleven. Natuurliefhebbers kunnen hun lol op in één van de vele natuurgebieden, er zijn voldoende oude steden vol cultuur en geschiedenis om te ontdekken en ook aan attractieparken is er geen gebrek. In het noorden kun je lekker afkoelen in de Noordzee, in het zuiden vind je verkoeling in één van de talloze meren. Kortom, Duitsland is een heel veelzijdig vakantieland. Daarom zetten wij 5 bijzondere overnachtingen op een rij.

1. Boomhuis op Ferienpark Bispinger Heide
Overnachten in een boomhut moet eigenlijk sowieso op je bucketlist staan, maar overnachten met uitzicht op de natuur van Noord-Duitsland is helemaal adembenemend. In deze schitterende accommodatie op Ferienpark Bispinger Heide slaap je in een boomhut met twee verdiepingen, die geschikt is voor vier personen. Via een glijbaan kun je zelfs vanaf het terras naar beneden glijden!
2. Tree Inn Baumhaushotel in Dörverden
Wil je letterlijk tussen de wolven slapen? Het Tree Inn Baumhaushotel ligt middenin Wolfcenter Dörverden, waardoor je een uniek uitzicht hebt op het verblijf van de wolven. De boomhut is daarnaast ook nog eens luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Als dat geen spectaculaire overnachting is!
3. Tripsdrill Attractiepark in Cleebronn
Op deze gezellige glamping accommodatie nabij Stuttgart kun je overnachten in een pipowagen of boomhut. Het attractiepark zelf heeft meer dan honderd attracties en is een ware belevenis voor het hele gezin. Je vindt Cleebronn vlak over de grens met Duitsland, waardoor het de ideale bestemming is voor een spontaan weekendje weg!
4. Hof Keppel in Schmallenberg
Heb je altijd al het échte boerderijleven willen ervaren? Dat kan op BoerenBed Boerderij Hof Keppel in Schmallenberg. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan de nabijgelegen wintersportplaatsen Winterberg en Willingen, maar ook in de zomer is er voldoende te beleven in deze prachtige omgeving.
5. Im Borntal in Bad Sachsa
Verscholen in het Hartzgebergte vind je camping Im Borntal, een heerlijke plek om te vertoeven met het hele gezin. Je slaapt hier in een luxe uitgeruste safaritent voor vier personen met al het comfort van thuis. Rooster marshmallows bij het knusse kampvuur of verken de omgeving; je beleeft er gegarandeerd een avontuurlijke glamping vakantie!
Ontdek al onze glamping accommodaties in Duitsland hier. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming in Duitsland?