14 augustus 2020

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar een cabin van TORTIGA in Park van Beervelde!

Wie wat waar?

TORTIGA is een pop-up glamping in Oost-Vlaanderen, België. In het Park van Beervelde hebben zij prachtige design-cabins (gemaakt in België) geplaatst en is slapen in het park een hele beleving. Er staan vijf verschillende cabins verspreid over het hele park, iedere cabin heeft haar eigen charme, veel privacy en een mooi uitzicht. Het is een hele leuke uitstap voor de zomer en ook een leuke bestemming voor een dagje uit. Je kunt er namelijk ook wandelen door het park, picknicken, een drankje doen op het terras (of bij het koetshuis) of genieten van een lekker diner.

Onze kampeerervaring

We worden ontvangen bij de receptie in de binnentuin van het prachtige oude koetshuis op het Park van Beervelde. Het is een groot, groen en natuurrijk terrein. We worden met een golfkarretje naar onze TORTIGA cabin gebracht, we rijden een klein stukje door het bos totdat we bij de Beach Tortiga aankomen.

De cabin van Tortiga is prachtig, hij staat net achter de bossen aan de top van een aflopend strandje en met een spectaculair uitzicht over het water en de paarse bloemen die volop in bloei staan. Het strandje is privé en er staat een parasol, twee strandstoelen een bank en een klein zitje met een tafel en twee stoelen. Ook bij de cabin staat nog een gezellig zitje op een houten vlonder, hier kun je ook de cabin betreden. Het interieur is mooi en hip ingericht: er staat een fluwelen bank, een luxe tweepersoonsbed, koffiezetapparaat en achterin de cabin vind je zelfs een badkamer met wastafel, douche en toilet: alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf én helemaal coronaproof.

Het Park van Beervelde, bij het Kasteel van Beervelde, staat op een prachtige groot en groen terrein. Je kunt hier heerlijk wandelen door de bossen, over open vlaktes en langs het water. Wij liepen vanaf onze cabin een rondje richting het kasteel van ongeveer 20 minuten. Bij het kasteel is een gezellige Boomhut Lounge Bar gemaakt, je kunt in de boomhut zitten maar ook op het ruime terras neerstrijken voor een drankje. Hier kijk je uit over een open veld en het water in de verte: een hele gezellige en mooie plek om te borrelen. Er wordt veel rekening gehouden met alle coronamaatregelen, overal wordt 1,5 meter afstand gehouden en een drankje bestellen gaat via je mobiel. Bij elke tafel ligt een menukaart met QR-code, zodat je digitaal een drankje kan bestellen en betalen.

’S avonds is het ook een aanrader om naar de Boomhut Lounge Bar te gaan, het wordt er verlicht met allemaal lichtsnoeren in de lucht en over het gehele park van Beervelde is een lichtshow waar verschillende delen van het park mooi belicht worden. Wij keken naar de zonsondergang met een lekkere cocktail en liepen in de schemering terug naar onze Beach Tortiga tussen alle verlichte delen van het park.

De volgende ochtend worden we wakker en buiten staat een lekker ontbijtje voor ons klaar in de koelbox. De zon schijnt al volop zodat we in het zonnetje, met onze voeten in het zand kunnen ontbijten! We genieten in de zon van de laatste uurtjes bij de cabin voordat we uitchecken en weer naar huis rijden.

Ons oordeel

De belofte van een echte ervaring & summer in the park is zeker waargemaakt. We hebben een heerlijke mini-vakantie gehad in het Park van Beervelde en in de bijzondere Beach Cabin. Je waant je even in een andere wereld en je bent even helemaal weg van de dagelijkse sleur. Mocht je ook nog een dagje naar Gent willen, dan is dat prima te combineren met een verblijf bij TORTIGA. Het is een echte aanrader voor natuurliefhebbers en rustzoekers die opzoek zijn naar en bijzondere ervaring.

Wat kost een verblijf?

Een nachtje slapen in een TORTIGA design-cabin boek je vanaf €295, inclusief ontbijt.