28 september 2019

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar Huttopia!

Wie, wat, waar?

Huttopia is een van onze nieuwe aanbieders op Glampings en kent imiddels al meer dan 37 locaties in Frankrijk en opent binnenkort ook de eerste locaties in Nederland. Naast Frankrijk heeft Huttopia ook glamping locaties in de Verenigde Staten en Canada. Daar er al een vakantie gepland was naar Canada, kon dit mooi gecombineerd worden met een bezoek aan Huttopia Sutton in Québec, Canada. Nu staat Canada bekend om de prachtige natuur, geen uitleg nodig denk ik, maar deze natuur is extra mooi gedurende de herfst wanneer de bladeren goudgeel en vuurrood beginnen te kleuren. Ons bezoek stond gepland voor 24 & 25 september, nog niet het hoogtepunt maar de herfstkleuren zijn dan al zeker goed waar te nemen.

Sutton ligt in de provincie Québec tegen de grens aan met de Verenigde Staten en oogt als een sfeervol, nostalgisch dorp met Main Street als hoogtepunt bestaande uit prachtige huizen, knusse winkeltjes en enkele restaurants. De wegbewijzering is volledig Franstalig en ook de mensen spreken hoofdzakelijk Frans in dit gedeelte. Sutton is in de jaren 60, sinds de komst van een ski-resort, een echt winterdorp geworden met skiliften en verschillende pistes. Vanaf Main Street volgen we de weg richting de hoogste berg langs prachtige huizen en arriveren we in een bosrijke omgeving bij Huttopia.

Het eerste wat opvalt is dat het enorm rustig is, met slechts 2 andere auto’s op de parkeerplaats is duidelijk te zien dat het einde seizoen is voor Huttopia Sutton. We melden ons bij het naastgelegen hotel en de gebrekkig Engels sprekende receptionist geeft me de sleutel van de geboekte glamping accommodatie, een Trappeur Lodgetent, en een sleutel van de schuur met hout voor de kachel en/of het maken van een kampvuur.

Het Huttopia park is groot opgezet en de lodges en tenten hebben elk voldoende privacy en ruimte gekregen. Vanaf de parkeerplaats zijn er voldoende bolderkarretjes te vinden waarmee je je koffer of tas eenvoudig naar je accommodatie kan vervoeren, in ons geval Trappeur tent nummer 3. Het 1e dat opvalt is de prachtige ligging van de tent, middenin het bos en rondom de paden kleurt het groen van de varens. De tent is verhoogd en via 3 grote rotsblokken die als trappetje dienen, kom je bij de entree van het verblijf. Zodra de tent is geopend is, kun je in één blik je hele verblijf te zien; 2 slaapcabines (één 2-persoonsbed en één hoogslaper met twee bedden (geschikt voor drie kinderen) die in het midden worden gescheiden door de toilet en douche, een keukenblok met koelkast, een eettafel in het midden van de tent en de eye-catcher aan de linkerkant: een grote houtkachel. Om te koken moet je de tent uit, daar staat het (simpele) kampeer-kooktoestel op een tafel op het terras onder de luifel. Vanaf het terras kijk je zo het bos in en neer op de vuurplaats en de picknicktafel.Onze kampeerervaring

De Huttopia locatie is prachtig opgezet in het bos en de Trappeur Tent was een simpele, maar prima accommodatie. De tent is niet echt super-luxe te noemen maar bevat alle noodzakelijke faciliteiten die je voor een (kort) verblijf nodig hebt. De douche/toiltet ruimte was echter erg krap en ook de tent zelf is voor een verblijf met 4 personen aan de kleine kant.


Het waren regenachtige dagen dus de tijd hebben we voornamelijk in de tent doorgebracht ipv bij het kampvuur buiten. Doordat het in deze tijd van het jaar snel afkoelt was alleen de houtkachel niet voldoende, een heater was daarom wel een aangename aanvulling geweest. Maar goed dit is ook een kwestie van voorbereiding, we hadden hier niet voldoende rekening mee gehouden.

Wifi ontbreekt in de tent, dus je bent echt even helemaal offline!
Van de faciliteiten in het park hebben we nu weinig gebruik van gemaakt, er is echter in het hoogseizoen een restaurant en er zijn 2 zwembaden te vinden (binnen en buitenzwembad) en er is een grote ruimte met gezelschapspellen en leesvoer te vinden.

De omgeving van Sutton leent zich echter voor voldoende uitstapjes, er zijn verschillende wandel- en fietsroutes (mountainbikes kan je huren bij Huttopia), mogelijkheden tot het huren van kayaks, golfbanen, en wijngaarden te bezoeken.

Ons oordeel

Het concept van Huttopia spreekt ons erg aan; de combinatie van comfort middenin de natuur laat je echt even ontstressen. De Trappeur tent was niet erg luxe maar zeker in de zomer heb je hier meer dan voldoende aan.
En wat heb je meer nodig dan een prachtige omgeving, een kampvuurtje en een lekker drankje? De omgeving is daarnaast meer dan de moeite waard en leent zich uitstekend voor leuke tripjes. Wat ons betreft is Huttopia een echte aanrader als je een natuurliefhebber bent en ook graag gemak wilt van een kant en klare tent bij aankomst.
Een extra heater had het verblijf gedurende de nacht (vorst) wat aangenamer gemaakt, maar desondanks een dikke voldoende!

Wat kost een verblijf

Een verblijf in een 4-persoons Trappeur tent bij Huttopia Sutton.
kost € 85 per nacht (laagseizoen).

Ook zin in een glamping vakantie bij Huttopia maar wat dichter bij huis? Ontdek de locaties in Frankrijk via de volgende link: https://glampings.nl/glamping-huttopia