Na de nieuwe aankondigingen met betrekking tot het coronavirus, zitten velen de komende tijd nog even thuis. Met de verlenging van de intelligente lockdown moeten we onszelf nog wat langer thuis vermaken. Ook al is dit niet altijd even fijn of ideaal, het levert wel prachtige en creatieve ideeën en initiatieven op. Bij Glampings zijn we hierdoor geïnspireerd geraakt om je in deze tijden toch een beetje glamping te laten ervaren. Hieruit is ons idee ‘Glamping at home’ ontstaan. In deze blog geven we je tips waarmee je die fijne glamping vibe tijdens de lockdown naar je huis kunt halen. 

Glamping vibe

Bij Glampings zijn we al een tijdje bezig met de ‘Glamping vibe’: welke elementen zorgen nou voor dat echte glamping gevoel? Wij zeggen: “Glamping is kamperen in een unieke accommodatie die volledig verzorgd klaarstaat bij aankomst, in combinatie met luxe faciliteiten of een bijzondere kampeerbeleving.”

Uren luieren in een hangmat met een leuk boek of een goed glas wijn, zelf pizza’s maken of genieten van een heerlijke BBQ en buiten in de avondzon dineren. Een gezellig terras, met mooi interieur waar je overdag en ‘s avonds fijn kunt ontspannen, of wat dacht je van een avondje rond het (kamp)vuur? Een nog luxere faciliteit van een glamping is een hottub of bubbelbad, kom tot rust in het lekkere water en droom weg op een glamping locatie. Stuk voor stuk heerlijke faciliteiten die zorgen voor een glamping ervaring.  

Glamping at home

Reizen kan op dit moment niet, maar je kunt zeker wel deze fijne glamping vibes in huis halen. En is jouw tuin groot genoeg? Ga dan een nachtje glamperen in eigen tuin! Doe inspiratie op uit de volgende lijst om jouw huis of tuin te voorzien van die heerlijke glamping vibe (met linkjes waar je deze glamorous faciliteiten kunt halen). 
Hierbij onze top 13 musthaves voor een glamping at home:

1. Super chille hangmat voor 2 personen met bekerhouder, om helemaal in de glamping vibe te komen.
Te koop voor €119,-. Of ontdek de andere hangmatten die je direct online kan bestellen.

Hangmat met Standaard 2 Persoons met Bekerhouder - Blauw / Wit / Bruin VITA52. Is jouw tuin groot genoeg voor een tent? Ga dan een nachtje op vakantie in eigen tuin in een van de tenten die je online kunt bestellen. 

3. Geniet thuis van een heerlijke, zelfgemaakte BBQ avond! Ga bijvoorbeeld voor de Grill Egg - Kamado en maak thuis de lekkerste grillgerechten.  Te koop voor €189,99.
Er zijn ook nog talloze andere BBQ’s te bestellen.

Grill Egg - Kamado- Grilcheff by Landman
4. Beleef 'La bella vita' met een pizzaoven om zelf Italiaanse pizza's te maken. Leuk voor in de tuin en net te doen alsof je op vakantie bent. Extra leuk: samen minipizza's maken met de Emerio Pizzarette voor 6 personen. Te koop voor €74,95. Bekijk ook alle andere pizzaovens.

Emerio PO-115848 - Pizzarette  - 6 personen
5. Als het echt lekker weer wordt kun je fijn afkoelen in een van de vele opblaasbare zwembaden. Net als bij een glamping met zwembad! 

6. Ontspan thuis in deze heerijke opblaasbare bubbelbad van Lay-Z-spa voor €539,99. Of ontdek de andere opblaasbare bubbelbad's die je online kunt bestellen. 

Lay-Z-spa - Opblaasbare Bubbelbad - Palm springs
7. Zet één of meerdere palmbomen in je huis of tuin en je hebt direct een vakantie-sfeer in huis. Bijvoorbeeld deze twee opblaasbare palmbomen voor €14,95. Er is genoeg palmboom decoratie te vinden!

Opblaasbare palmboom 90 cm.
8. Een robuuste, traditionele olielamp geeft extra sfeer aan jouw glamping at home avond. Ga bijvoorbeeld voor de Stormlantaarn van Feuerhand, voor €39,95 of kies een van de andere olielampen.
Feuerhand Stormlantaarn Olijf 26 cm

9. Een leuk kleed voor in de tuin is ook erg leuk voor een lunch of picknick buiten. Ontdek alle verschillende picknickkleden en bestel ze direct online!

10. Wat dacht je van deze gave vuurschaal van Home & Garden? Heerlijk voor een avond samen rondom het vuur, of om marshmellows te roosteren! Te koop voor €69,50. Er zijn online veel vuurschalen te vinden voor in de tuin. 
2L vuurschaal 90cm roest op ring - vuurschaal - 90 x 27cm - roestkleuring11. Ook opzoek naar de glamping vibe voor de kinderen? Deze Outdoor Play Tipi Tent is superleuk voor in de tuin of voor binnen! Je shopt deze speeltent voor €39,-. Of ontdek de andere speeltenten die je online kunt bestellen. 
Outdoor Play Tipi Tent

12. In de Franse sferen komen kan makkelijk in de tuin met een Jeu de boules set! Deze set van Longfield kost €44,95, maar er zijn ook nog genoeg andere opties. 
Longfield Games Jeu De Boules Set Luxe Kist - 8 ballen

13. Als laatste van deze glamping musthaves lijst: trampolines. Erg leuk voor de kinderen, goed om wat beweging te krijgen én deze zorgt voor een glamping vibe omdat je op glampings en vakantieparken vaak trampolines hebt staan. Wat dacht je van deze Amigo Trampoline met veiligheidsnet? Te koop voor €179,99.
Amigo Trampoline - met veiligheidsnet - Blauw - 139cm - op poten