04 juni 2020

Nieuw! Weten naar welke landen je kan reizen? Lees  in ons nieuwste blog de actuele informatie over welke grenzen geopend zijn voor toeristen. 

Het coronavirus zorgt elke dag voor nieuwe ontwikkelingen en dit brengt zoals we weten, veel verschillende maatregelen met zich mee. Nu des te meer verlangen we naar het ontdekken van bijzondere bestemmingen en unieke glamping accommodaties. We houden alle ontwikkelingen dan ook nauwlettend in de gaten. Een vakantie naar het buitenland is op dit moment geen optie en veel glampings in Nederland hebben hun deuren moeten sluiten voor onbepaalde tijd. 

Echter zijn er een aantal (grote en kleinschalige) locaties in ons land waar je nog terecht kunt voor als je er even tussenuit wil, een andere werkplek zoekt of voor je als je even wil ontsnappen aan alle corona ontwikkelingen (zonder alle maatregelen te negeren). In deze blog delen we een aantal glampings, campings en vakantieparken waar je in deze tijd welkom bent. Uiteraard met de nodige maatregelen met betrekking tot hygiëne en veiligheid. 

Roompot

Er zijn een aantal Roompot vakantieparken die door voorzorgsmaatregelen open kunnen blijven. De animatie, de kidsclub, het zwembad, de wellness en de restaurants zijn gesloten, er is meer aandacht voor de schoonmaak en hygiëne en er is handgel beschikbaar. Op sommige parken worden snacks en maaltijden bezorgd en de receptie, fietsverhuur en winkel op parken zijn open. De volgende Roompot vakantieparken zijn open. 

Molecaten

Bij Molecaten zijn de faciliteiten en sanitairgebouwen gesloten, alleen de receptie en fietsverhuur zijn geopend. Kies je voor een accommodatie met privé sanitair? Dan kun je bij Molecaten verblijven op de parken die open zijn. Alle huuraccommodaties zijn vrijstaand waardoor er voldoende afstand gehouden kan worden. 

Natuurhuisje

 • Natuurhuisje Papenvoort
  Wil je eens bijzonder overnachten in het groen? Op een schitterend landgoed, midden in een Drentse privé bos, staat een houten en nostalgisch aandoende zigeunerwagen op je te wachten. Dit is de perfecte plek als je ongestoord wilt genieten van de prachtige natuur.
 • Natuurhuisje Ruinen
  Stel je eens voor; overnachten in een luxe maar rustieke boomhut met hottub, verstopt aan de rand van een camping tussen de bomen. Romantisch en bijzonder! Dit natuurhuisje in Drenthe, grenzend aan Nationaal Park Dwingelderveld, biedt romantici en avonturiers een uniek verblijf.  


Landal

Bij Landal zijn een aantal vakantieparken open, waarbij ze zich strikt houden aan alle maatregelingen vanuit de overheid. Hierdoor wordt er voldoende afstand gehouden, is er extra aandacht voor hygiëne en zijn veel faciliteiten gesloten. 

Droomparken

Droomparken heeft prachtige tiny houses, midden in de Nederlandse natuur. Boek jouw zomervakantie in eigen land bij droomparken en ga er even lekker tussenuit. Nu kun je bij Droomparken zorgeloos jouw vakantie boeken: als deze wegens overheidsredenen niet door kan gaan, krijg je 100% van jouw boekingsbedrag terug. 

Huttopia

Huttopia heeft prachtige glamping locaties verspreid door Frankrijk. Zij zijn op dit moment alle locaties het voorbereiden. Naar aanleiding van de versoepelingen van de lockdown en de maatregelen van de Franse overheid, verwachten ze de website vanaf 21 juni weer te kunnen openen in Frankrijik. Ze nemen daarnaast ook extra sanitaire maatregelen en ze hebben aangepaste services. Lees hier meer over alle updates van Huttopia.

Eurocamp

Ook Eurocamp heeft mooie vakantiebestemmingen in Nederland. Hier worden extra maatregelen genomen zodat je toch kan genieten van een vakantie in eigen land of even lekker kunt onthaasten. 

 • Camping Duinrell
  Bij Camping Duinrel verblijf je in een luxe stacaravan aangrenzend aan het attractiepark en het Tikibad! Deze zijn sinds 16 mei weer open met aangepaste maatregelen. 

Kleinschalige glampings

Naast al deze glamping locaties van grote aanbieders zijn er ook een aantal prachtige kleinschalige glampings die ook geopend zijn. Alle glampings houden zich aan alle gegeven (landelijke) maatregelen (van het RIVM). Het kan zijn dat hierdoor verschillende faciliteiten gesloten zijn. Je kunt voor een glamping vakantie terecht bij de volgende glampings. 

 • Duynpark het Zwanenwater
  Een kleinschalige camping in Callantsoog. Hier gelden dezelfde maatregelen als thuis, en is het door de ruime opzetting niet moeilijk om afstand te houden. 
 • Kampari Safaritenten
  Als je op zoek bent naar een plek, waar rust, natuur en ruimte centraal staan, dan zit je bij Kampari goed. Alle safaritenten hebben privé sanitair, waardoor de camping open kan blijven. 
 • Lloc d'oci
  Bij Lloc d'oci verblijf je in een bijzondere, traditionele en handgeschilderde yurt in Drenthe. Voor alle boekingen is er privé sanitair beschikbaar en ze houden extra rekening met hygiëne.
 • Landgoed De Barendonk
  Bij Landgoed De Barendonk ervaar je het heerlijke Brabantse landleven in een schitterende natuurrijke omgeving. Met de landelijke voorzorgsmaatregelen zijn de tiny houses/ecolodges met eigen sanitair geopend.
 • Glamping Warredal
  Bij Glamping Warredal kun je slapen in een boomhut of in een tiny house met hottub.
 • De Kleine Pol
  Bij De Kleine Pol kun je verblijven in een zigeunerwagen of safaritent aan de rand van de Veluwse bossen. Door de maatregelen kun je hier met glamping van de natuur genieten.
 • Camping de Roos
  Verblijf in het prachtige rivierduinlandschap in Overijssel bij Camping de Roos van Huttopia.

Open en boekbaar op Glampings.com

Verschillende parken op Glampings.com zijn gesloten, maar ook een groot aantal parken kun je op dit moment nog boeken en/of bezoeken. Er worden extra maatregelen genomen, hierdoor kan het fijn dat faciliteiten zijn gesloten of aangepaste openingstijden hebben. De parken houden zich aan alle hygiënevoorschriften van het RIVM.