09 april 2018

Luxe kamperen in eigen land, waarom niet? Lekker dichtbij huis, maar toch kamperen in een luxe accommodatie in een nieuw gebied. En welke accommodatie leent zich dan beter dan een safaritent… Deze volledig ingerichte tenten zijn vaak ruim en van alle moderne gemakken voorzien. ‘Glamperen’ noemen we dat, glamorous kamperen in stijl! Als je voor een vakantie of weekendje weg zo’n luxe tent wilt huren, heb je keuze te over aan glampings. Afgelegen in een mooi natuurgebied, aan de kust of vlakbij een grote stad. Ook glampings verschillen van groot- tot kleinschalig en zelfs boerenglampings beschikken over luxe safaritenten! En kies je voor een basic tent of zoek je er één met sanitair en alles erop en eraan? Keuze genoeg dus! Wij zochten onze favoriete safaritenten in Nederland voor je uit.

Safaritent aan de kust

Aan de kust liggen een aantal mooie glampings met safaritenten verscholen. Onze favoriet is die van Camping Corfwater. Hier beleef je een strandvakantie in eigen land, direct aan zee, en verblijf je in een riante en compleet ingerichte tent. Wat wil je nog meer? 

Camping Corfwater

Safaritent met sanitair 

Tegenwoordig beschikt bijna elke safaritent wel over privé sanitaire voorzieningen. De keuze op onze favoriet was dus vrij lastig, maar toch is frisse nieuwkomer De Achterste Hoef een veelbelovende kandidaat. Deze Brabantse familiecamping die van alle faciliteiten is voorzien heeft een aantal grote safaritenten van maar liefst 35 vierkante meter, exclusief het ruime terras. Dankzij de stevige canvaszeilen, de rustieke inrichting en de sfeervolle afwerking heb je echt het gevoel alsof je aan het kamperen bent, maar toch geniet je van veel comfort. Ideaal dus voor de volgende vakantie in eigen land met het hele gezin!

Achterste Hoef

Safaritent op een boerencamping

Midden in de Veluwse bossen vind je landgoed BoerenBed Tongeren. De perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen kampeervakantie op een boerderijcamping. Want het landgoed is namelijk een 200 jaar oude melkveehouderij met 75 koeien en biedt ook nog eens eindeloze keuze aan wandel- en fietsroutes. Het echte boerenleven vind je hier dus! Verblijf in de Heerenboer tent geschikt voor al 6 personen. De luxe safaritent is voorzien van een keuken, meubilair, een kookkachel en veranda met de mogelijkheid om zelf lekker te bbq-en. Vooral de met hout gestookte douche- en hottub maken deze boerensafaritent tot een favoriet.

BoerenBed Landgoed Tongeren

Safaritent in Zeeland

Wat is nu een betere plek om de Zeeuwse zon en buitenlucht op te zoeken dan Rockanje? Kies voor Park Waterbos, dat direct aan de duinen ligt en op loopafstand van Rockanje. Wissel de zee af met het verwarmde buitenzwembad en geniet van het zonnetje op het terras of kijk de zonsondergang op het loungeterras van het strandpaviljoen. Wij zien het al helemaal voor ons! De compleet ingerichte safaritent maakt je verblijf af, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over onder andere een comfortabele slaapplek, goede koffie, een vaatwasser en een warme douche.

 Park Waterbos

Glamping met zwembad

Breng je volgende vakantie in een safaritent door op RCN Het Grote Bos in Utrecht! Net zoals elk andere camping in Nederland heeft deze glamping een verwarmd openluchtzwembad, natuurvijver en meerdere speeltuinen. Ook is er van april tot en met oktober een recreatieteam aanwezig dat alle kids zal vermaken. De safaritent is volledig ingericht met een steigerhouten keuken, een ruime loungehoek en privé sanitair. En is het lekker weer? Dan kun je heerlijk buiten zitten op de veranda met picknicktafel. Het zal je hier letterlijk aan niets ontbreken!

RCN Het Grote Bos