02 november 2020

Glamping vakantie naar Canada en het eTA aanvragen

Nu veel reizen door het coronavirus niet door kunnen gaan, zijn reislustige Nederlanders massaal aan het kamperen geslagen. Vooral glamping beleeft een ware opmars. Het Nederlandse klimaat zit niet altijd mee voor een kampeervakantie en op deze manier kunnen vakantiegangers toch van een mooie omgeving genieten zonder in te hoeven leveren op hun comfort. Zal na deze coronacrisis glamping net zo populair blijven? Na het lezen over deze glamping-locaties in Canada wil je waarschijnlijk nooit meer anders! Voor zo’n luxe vakantie hoef je weinig te regelen, vergeet alleen niet je eTA Canada aan te vragen. 

Ridgeback Lodge – New Brunswick, Canada

Een absolute aanrader voor een glamping vakantie is het slapen in een zogenoemde “dome”. In de Stargazer Domes van Ridgeback Lodge kun je vanuit je bed de sterrenhemel aanschouwen. Heb je liever uitzicht op de Canadese wilde natuur, dan kun je kiezen voor de Dream Domes, die zelfs een houten bubbelbad hebben.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ridgeback Lodge Inc. (@ridgeback_lodge) op

Clayoquot Wilderness Resort – Tofino , British Columbia

Uit de prijs (vanaf $5,000) blijkt al meteen om wat voor verblijf het hier gaat. In dit eco-resort op Vancouvereiland kun je genieten van de adembenemende schoonheid van de Canadese wildernis onder genot van een vijfsterrenkeuken, een spa van wereldklasse en Wi-Fi. De tenten hebben een completere uitrusting dan de gemiddelde hotelkamer. Naast deze luxe is dit resort ook nog eens toegewijd aan duurzaamheid, met onder andere seizoensgebonden en duurzame maaltijden. De ervaring begint al bij tijdens de spectaculaire weg ernaartoe: het resort is alleen te bereiken met een watervliegtuig. Gedurende de 45 minuten durende vlucht zie je de afgelegen stranden, dichte boslandschappen en indrukwekkende bergketens en beken van British Columbia. Eenmaal ter plaatse is het tijd om op zoek te gaan naar de wilde beren en walvissen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Clayoquot Wilderness Resort (@clayoquotresort) op

Free Spirit Spheres – Horne Lake, Vancouver Island Canada

Op hetzelfde eiland kun je er ook voor kiezen om terug te keren naar herinneringen uit de kindertijd in een ander eco-resort: in de boomhutten van Free Spirit Spheres. Hier kun je overnachten in houten bollen die in de bomen hangen. Door deze spectaculaire constructie is er misschien iets minder luxe dan in het Clayoquot resort – zo is er geen ingebouwde badkamer – maar het is een bijzondere ervaring en met de hightech geluidsystemen kom je er volledig tot rust. En dan is er ook nog een badhuis en sauna. Breng een bezoek aan de ondergrondse grotten, huur een kayak en geniet van de schoonheid van de kust of rijd een uurtje naar het noorden en wandel door de Cathedral Grove – een bos van 800 jaar oude gigantische Douglas Fir bomen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Free Spirit Spheres (@freespiritspheres) op

Digitale reistoestemming (eTA) aanvragen

Om Canada binnen te komen moet je een paspoort hebben dat na je vertrek uit Canada nog minstens een dag geldig is. Controleer daarom eerst of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Je hebt bovendien een eTA of een visum nodig om Canada in te mogen. De meeste reizigers kunnen gewoon met een eTA naar Canada reizen en hoeven geen visum aan te vragen. Als je een paspoort hebt dat is uitgegeven door een van de landen die van de visumplicht vrijgesteld zijn kun je een eTA voor Canada aanvragen. De meeste Europese landen, waaronder Nederland en België, zijn vrijgesteld van de visumplicht. Je hoeft alleen maar het online eTA formulier in te vullen.


Deel dit artikel online