31 augustus 2020

Heb je goede herinneringen aan het ouderwetse kampeergevoel van vroeger? Zoek je nu luxueuze overnachtingen? In het noorden van Portugal kun je beide aspecten combineren met uitzicht op vallei en bergen. Kies voor een luxe safaritent op het kleinschalige terrein van Casa Fontelheira. De stijlvolle tenten zijn ruim opgezet en voorzien van alle moderne gemakken.

Ruime en aangename safaritenten

Het groene domein van Casa Fontelheira telt acht smaakvolle safaritenten van verschillende groottes. Deze riante tenten, ook wel lodges genoemd, hebben een rustieke inrichting en een individuele tuin. De grootste tenten bieden ruimte aan zes personen. Elke safaritent heeft warm water en is voorzien van een luxe stortdouche, twee wastafels en toilet. In meerdere slaapkamers staan grote bedden met comfortabele matrassen. Al het benodigde textiel voor bad, bed en keuken ligt hier klaar. Het praktische keukentje is ingericht met een koelkast, een gasstel, een koffiezetapparaat en overig keukengerei. Eten kan in de lodge, maar ook buiten op de veranda onder de sterrenhemel. Een picknickbank en luie loungestoelen zijn beschikbaar. De safaritenten hebben zelfs een gaskachel voor de wat frissere dagen en avonden. De Britse krant The Times beoordeelde twintig Europese glampings en plaatste dit Portugese vakantieparadijsje op nummer één.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CASA FONTELHEIRA (@casa_fontelheira) op

Gastvrijheid van Nederlandse eigenaren

De persoonlijke werkwijze en gastvrijheid van de Nederlandse eigenaren Elisa en Max maken het makkelijk om volop te genieten. In de ochtend wordt er een heerlijk ontbijtmandje afgeleverd bij de tent. Zo begint elke vakantiedag met uitzicht op de vallei én kakelverse broodjes van de naburige bakker. Je bestelling kun je doorgeven bij de receptie. In de namiddag is er een gezellig drankje en borrelhapje rondom het (verwarmde) zwembad. Het Portugese diner bestaat uit drie gangen en wordt geserveerd op de binnenplaats of in het restaurantje. Alle, lokaal geteelde, producten komen vers van het land.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CASA FONTELHEIRA (@casa_fontelheira) op

Activiteiten op en rond het vakantieterrein

Naast een fijne duik in het buitenzwembad, zijn er legio mogelijkheden om te ontspannen. Ga je lekker gestrekt op een ligbed met een goed boek en een drankje? Of huur je een elektrische fiets om de omgeving te verkennen? Je kunt je ook aanmelden voor een massage of deelnemen aan yogalessen. Ben je op zoek naar actie? Via Elisa of Max zijn er verschillende avontuurlijke activiteiten te boeken. Denk aan helikoptervluchten, paardrijden of karten. Een uitstapje naar Porto is ook aan te raden. Het is maar een uur rijden naar de tweede stad van Portugal. Hoe lijkt je een proeverij in één van de bekende porthuizen? Aan het einde van de dag ben je zo weer terug in je luxe safaritent. Twijfel je nog tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Als je vaker dan één keer per jaar op reis gaat, is het goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een eenmalige verzekering zal vermoedelijk duurder uitvallen. Fijne vakantie!