20 december 2023

Outdoor travel valt steeds vaker in de smaak, met twee populaire keuzes: glamping en kamperen. Bij de één mag het een tikkeltje meer zijn, terwijl de ander zweert bij eenvoud en minimalisme. Beide hebben hun eigen charme. Laten we deze twee uitersten van het buitenleven verkennen en ontdekken welk avontuur het beste bij jou past.

Eenvoud in de natuur

Kamperen, alleen al bij het horen van het woord, zie je knapperend vuur voor je, hoor je het geluid van krakende takken en ruik je de geur van het bos. Voor velen staat kamperen gelijk aan de pure essentie van het buitenleven. Waarom heeft kamperen zo'n onweerstaanbare charme?

1. Terug naar de basis

Kamperen brengt je terug naar de basis. Een eenvoudige tent, een slaapzak en een pruttelende koffiepot boven het kampvuur. Het is een kans om te ontsnappen aan het dagelijkse leven en te genieten van de simpelste dingen.

2. Verbonden met de natuur 

Wakker worden met het gefluit van vogels en het voelen van de frisse ochtendlucht geeft een gevoel van verbondenheid met de natuur.

3. Zelfvoorzienend

Kamperen betekent zelfvoorzienend zijn. Je zet je eigen tent op, kookt je eigen maaltijden op een gasbrandertje, en het gebrek aan moderne voorzieningen zorgt voor een gevoel van onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.

Comfort te midden van de natuur

Glamping, een term die luxe en camping samenbrengt, spreekt een andere groep avonturiers aan. Voor hen is het buitenleven een kans om te genieten van comfort, omringd door de schoonheid van de natuur. Wat maakt glamping zo onweerstaanbaar?

1. Kunstzinnige accommodaties 

Bij glamping slaap je in verblijven die verder gaan dan de traditionele tent. Denk aan elegante boomhutten of luxueuze yurts. 

2. Luxe voorzieningen 

Geen compromissen hier. Glampinglocaties bieden vaak volledig uitgeruste keukens, comfortabele bedden en soms zelfs privébadkamers. Het is de luxe van een hotel, maar dan omringd door de natuur.

3. Sfeervolle inrichting

Van romantische verlichting tot zachte kussens en elegante meubels, glamping accommodaties zijn prachtig ingericht. Het is alsof je een vijf sterren hotelkamer hebt midden in de wildernis.

Slimme start van je avontuur

Voordat je je in een buitenavontuur stort, moet je nadenken over het begin van je reis. Kies je voor een wat verdere bestemming, dan is het aangeraden om een plekje te reserveren op de parking van een luchthaven. Voor zij die reizen vanuit het zuiden van België, biedt de parking aan Aéroport de Charleroi een vlotte start van je reisavontuur.

Gelegen in het hart van het land, is de parking aan de luchthaven van Zaventem een handige keuze voor reizigers uit verschillende regio's. Met diverse parkeeropties en gemakkelijke toegang tot de luchthaven, zet je de toon voor een stressvrij vertrek.