15 januari 2018

Wil je dit jaar luxe kamperen, maar de hond niet achterlaten bij familie of in een pension? Er zijn genoeg leuke glampings waar huisdieren ook welkom zijn. Vlakbij de zee voor lange strandwandelingen of met een ruimte omheining rondom de tent: wij kozen de meest ideale locaties voor je uit.

1. Lodgetent in Frankrijk
Met een afstand van maar 5 kilometer op de Middellandse Zee, is deze Franse camping de perfecte uitvalsbasis om erop uit te trekken met de hond. Maar ook voor de kinderen is hier genoeg te beleven: boogschieten, voetballen en de animatie zorgt voor het nodige vertier. En dat terwijl je zelf kunt genieten van de wellnessfaciliteiten! Zowel voor grote gezinnen als romantisch met z’n tweeën is het hier prima vertoeven met een hond.

2. Strandhuisje in Zeeland
Altijd al samen met de hond willen slapen op het strand? Vanuit dit luxe strandhuisje in Zeeland loop je zo het strand op en heb je een prachtig uitzicht over de zee. Lekker dollen op het strand of lange wandelingen in de duinen: dit Beach House is meer dan geschikt voor een comfortabele vakantie met een hond!

3. Yurt in Italië
Wakker worden met een adembenemend uitzicht op de Toscaanse berglandschappen? Dat kan op yurt camping La Prugnola. Gesitueerd op een organische boerderij waar olijfolie wordt geproduceerd is dit stukje natuur een magische plek voor zowel kinderen als honden om te rennen en te ravotten. Vlakbij het strand is dit de ideale locatie voor een vakantie met huisdieren.

4. Safaritent in Tsjechië 
Ben je altijd al een benieuwd geweest naar Tsjechië of juist al groots fan? Probeer dan eens huisdiervriendelijke camping STribrny Rybnik in de Bohemen. Uitkijkend over een groot zwemmeer en gelegen aan Natuurpark Orlice is deze glamping perfect voor lange wandelingen met de hond. Ook heb je alle ruimte bij de grote safaritent, die al beschikbaar is voor 6 personen.

5. Safaritent op de Veluwe
Midden in de Veluwe ligt Glamping Nunspeet, waar ook de hond welkom is in de ruime safaritenten. Door de perfecte ligging kun je hier zo op stap voor de beste fiets-, wandel- en hondenlosloopgebieden. Liever een omheining voor de hond rondom de tent? Deze zijn te huren, dan hebben ze alle ruimte!

6. Biosphere in Saarland 
Verblijf in een unieke, zogeheten Biosphere in Duitsland. Een unit gevestigd op verschillende tuinen van het resort. Het enige geluid dat je hier hoort is het ritselen van de blaadjes in de bomen en het gezang van de vogels. Op deze manier ben je echt in de natuur! Het natuurhuisje in Saarland ligt in het beschermde natuurreservaat Bliesgau, waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen of gewoon kunt ontspannen in de natuur. De hond mag ook in de Biosphere verblijven tegen een kleine vergoeding.