04 december 2017

Het is december, de laatste maand van het jaar. Hét moment om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook alvast vooruit te kijken. Waar gaat de zomervakantie van komend jaar naar toe? Kamperen in het vertrouwde Frankrijk of toch een glamping in het zonnige Kroatië? Wij zetten de vijf meest favoriete glamping landen van 2017 voor je op een rijtje!

1. Italië
Al jaren staat Italië bovenaan in de lijstjes van favoriete vakantielanden en dat is niet voor niets! Met haar prachtige natuur, historische steden en heerlijke eten is Italië de ideale bestemming voor een zonnige vakantie. Het mediterrane klimaat leent zich perfect voor uitstapjes naar de kleurrijke kustplaatsen of luie stranddagen. Populaire regio’s blijven Toscane en het Gardameer, maar ook de Bloemenrivièra met haar schilderachtige dorpjes of eilanden als Sardinië en Elba zijn steeds meer in opkomst. Verblijf een luxe en kindvriendelijke glampings in bijvoorbeeld een comfortabele safaritent of gezellige airlodge. 

La Rocca, Italië

2. Nederland
Vakantie in eigen land saai? Helemaal niet! Velen ontdekken al jaren de veelzijdigheid van Nederland: heerlijk wandelen door de natuur van de Veluwe, genieten van het bourgondische Zuid-Limburg of kies voor een strandvakantie op de wadden. Maak je vakantie onvergetelijk met een unieke accommodatie. Slaap in een romantische boomtent, nomadische Yurt of een luxe uitgeruste lodgetent. Voor iedereen is wel wat wils!

3. Frankrijk 
Frankrijk kan natuurlijk niet ontbreken in de meest favoriete vakantielanden van het afgelopen jaar. Van avontuurlijke safaritent tot overnachten in een boomhut. Met nu ongeveer 60 glampings op de site, is er ook hier ruime keus in accommodaties. Ontdek de wijngaarden in Aquitaine, bewandel de vele wandelroutes in de Ardèche, geniet van de  heerlijke kust van de Middellandse Zee in Languedoc, raas met je fiets langs de fleurige lavandel- en zonnebloemvelden in de Provence of bezoek Middeleeuwse dorpjes in Normandië. In het veelzijdige Frankrijk valt genoeg te beleven!

Simply Canvas, Frankrijk

4. Kroatië
Nieuwkomer Kroatië blijft maar stijgen als vakantieland. Dat verbaast ons helemaal niets! Steeds meer mensen komen erachter hoe beeldschoon de natuur van Kroatië is, met haar grote natuurparken, prachtige watervallen en grillige kustlijn. Ook de culturele invloeden van de Romeinse tijd zijn hier goed terug te vinden in historische steden als Dubrovnik en Pula. Of hop over de verschillende zonnige eilanden! De ruime, kindvriendelijke glampings maken je vakantie compleet.

Nationaal Park Plitvice meren, Kroatië

5. België
Enigszins verrassend is misschien ook wel België in deze top 5. We kunnen natuurlijk allemaal vakanties in de Ardennen vlakbij de Franse grens. Maar wist je dat je ook zeer goed kunt verblijven aan de Belgische kust? Dit is ook meteen een perfecte uitvalsbasis naar steden als Brugge, Gent en Antwerpen. Voor de actievelingen blijft het zuiden populair, waar zich ook de meeste accommodaties bevinden. Bekijk snel ons uitgebreide aanbod!

Dinant, België