29 juni 2017

Stop een zwembroek, een goed boek en een badlaken in je koffer en je bent klaar, toch? Ondanks dat je niet veel nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie, zijn er wél een paar handige gadgets die je het leven een stuk aangenamer maken. Dat is tenslotte waar het op reis allemaal om draait, toch? Here we go!

1. Een powerbank
Ook als je op vakantie helemaal wilt ontkoppelen, kan het best handig zijn om een extra batterij op zak te hebben voor als je telefoon het begeeft. Al kun je nog zo goed kaart lezen, met de stem van Google Maps op de achtergrond reis je tóch een stuk relaxter.

2. Een e-reader
Niet alleen voor alle 20 boeken die nóóit in je koffer hadden gepast, maar ook voor de Lonely Planets waar je niet mee wilt sjouwen (maar die stiekem wel heel handig zijn). Download de ebook versie, zodat je on the go kunt opzoeken waar dat éne fijne koffietentje ook alweer zat. Het probleem van ezelsoren is dan ook voorgoed verleden tijd.

3. Een portable speaker
Wat dacht je, een zwembroek, een goed boek, een badlaken en géén portable speaker? Hier ontbreekt iets! Veel draadloze speakers werken op bluetooth, zijn compact (zonder verlies van geluidskwaliteit) en waterproof. Maak je eigen strandfeestje compleet met een draadloze speaker en geniet overal van je zelf samengestelde zomer playlist.

4. Een LuminAID
Ook behoorlijk essentieel: licht. LuminAID heeft verschillende opblaasbare lampen op zonne-energie. Die nemen dus nauwelijks ruimte in beslag (zodat je meer gadgets mee kunt nemen) en zijn ook nog eens hartstikke milieubewust. Alleen niet vergeten op te laden!

5. Een smartphone stabilizer
Leg je alle bijzondere momenten van je vakantie vast voor het nageslacht? Dat kan prima met je smartphone, maar gebruik dan wel een stabilizer! Hiermee maak je stabielere beelden, waardoor je vakantie video direct een stuk professioneler oogt.

6. Een Tentfinder
Dit is een echte lifesaver tijdens vakanties waarbij je niet lang op dezelfde plek blijft. Ga je deze zomer alle festivals af of staat er een roadtrip op de planning? Laat dan een Tentfinder in je tent liggen en vind je weg iedere keer weer moeiteloos terug – ook in het donker.

7. Een GoPro
Schiet je liever beelden met een camera? Ga dan voor een GoPro. Ideaal voor actieve vakanties, want deze compacte camera neem je makkelijk overal mee naartoe (zelfs onderwater) én kan tegen een stootje.

8. Een AirBolt
Wil je zeker weten dat al je spullen ook weer met je mee naar huis gaan? De AirBolt is een slot dat je alleen met je smartphone kunt openen. Zo weet je dus altijd de locatie van je bagage én krijg je een alert als je bagage niet in de buurt is.

9. Een LifeStraw waterfles
Dit is vooral handig als je op vakantie gaat naar een gebied waar je het water niet kunt drinken. Het mechanisme in de waterfles van LifeStraw filtert vervuild water namelijk voor je, waarna je het gewoon kunt drinken. Ja, zelfs water dat niet uit de kraan komt!

10. Een ventilator op zonne-energie
Zon is er op vakantie hopelijk meer dan genoeg, toch? Neem ter verkoeling dus ook een mini-ventilator op zonne-energie mee. Hoe harder het zonnetje schijnt, des te meer verkoeling jij krijgt. Goed geregeld!

Wat is jouw ultieme vakantie gadget?